Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Περιοδεία Στεργίου σε εμπόρους του κέντρου του Βόλου
Περιοδεία Στεργίου σε εμπόρους του κέντρου του Βόλου

Περιοδεία Στεργίου σε εμπόρους του κέντρου του Βόλου

Η απογοήτευση δεν πρέπει να σας οδηγήσει ούτε στην αποχή, ούτε στην επιστροφή στη Ν.Δ ή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και ούτε στη στήριξη άλλων κομμάτων όπως το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ αφού όλα αυτά τα κόμματα, το μόνο που συζητούν είναι με πιο τρόπο θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν είτε τα δύο προηγούμενα μνημόνια ή πως θα περάσουν πιο ανώδυνα για το πολιτικό σύστημα οι εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου, τόνισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ στο νομό ς Κώστας Στεργίου, κατά την διάρκεια της ς του στην κεντρική αγορά του Βόλου, όπου συζήτησε με δεκάδες εμπόρων και καταστηματαρχών.

Μπορούμε να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα, σημείωσε. Μπορούμε να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση σε δύναμη ανατροπής. Μπορούμε και πρέπει να ενισχυθεί άμεσα, τώρα το ΚΚΕ, για να ξεδιπλωθεί και να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να ικανοποιηθούν επιτέλους οι ανάγκες μας.

Να βρει τείχος η ναζιστική- εγκληματική Χρυσή Αυγή που «ψαρεύει» στα σκοτεινά θολά νερά, πουλώντας αντισυστημικό προφίλ, την ώρα που σχεδόν το σύνολο των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών της αφορά προνόμια υπέρ των εφοπλιστών.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες του Βόλου περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ και στα άλλα μέλη του κλιμακίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, την αναδουλειά, το κλείσιμο μαγαζιών, την αδυναμία τους να πληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, την μεγάλη ανασφάλεια που νιώθουν.

Μπροστά στην 20ή Σεπτέμβρη επισήμανε ο Κων. Στεργίου και στη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό το γεγονός ότι μόνο το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι το ίδιο το του ΣΥΡΙΖΑ, το περιβόητο της Θεσσαλονίκης, που ήταν από γεννησιμιού του αντιλαϊκό, ντυμένο με κάποια αριστερά συνθήματα, προεξοφλούσε εξαρχής την πορεία προς το συμβιβασμό και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο.

Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα δεν είναι χρήσιμα μόνο και μόνο για να πούμε «δικαιωθήκαμε», αν και η πείρα του λαού πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου και εφαλτήριο αγωνιστικής δράσης ήδη από την επομένη των εκλογών. Όμως τα συμπεράσματα αυτά είναι χρήσιμα και γιατί τα ίδια ακριβώς «αφηγήματα» σήμερα «λουστράρονται» και ξαναλανσάρονται από τον ΣΥΡΙΖΑ: Όπου πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει το «παράλληλο πρόγραμμα», όπου «περήφανη διαπραγμάτευση» μπαίνει η νέα της «συνεχούς διαπραγμάτευσης» πάνω στα «ανοιχτά ζητήματα» του νέου μνημονίου, όπου «η Ευρώπη αλλάζει» μπαίνει το αφήγημα των «ρωγμών» που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου «παραγωγική ανασυγκρότηση» μπαίνει το «νέο αναπτυξιακό σχέδιο». Τα ίδια αναπαράγονται άλλωστε και από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Λαϊκή Ενότητα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Γενάρη του 2015.

Ζητάνε μια «δεύτερη ευκαιρία» για να συνεχίσουν να κρατάνε αυτοί το τιμόνι της αντιλαϊκής πολιτικής, όμως ο λαός έχει την πείρα να μην «ξανατσιμπήσει», ούτε σε αυτούς ούτε στις υπόλοιπες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης που ζητάνε να το αναλάβουν ξανά.

Επειδή από τώρα ξέρουμε, υπογράμμισε ο Κ. Στεργίου, ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί θα έχει συγκεκριμένο μνημονιακό πρόγραμμα, αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχυθεί, να δυναμώσει, η λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζική ψήφιση του ΚΚΕ. Κυβέρνηση θα έχουμε, αυτό είναι βέβαιο.

Το ζήτημα είναι θα είναι πιο ισχυρή η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση; Και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση ταυτίζεται κυριολεκτικά με το ΚΚΕ.

Πρόγραμμα υποψήφιων βουλευτών ς

Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη:
• Σε εργοστάσια θα περιοδεύσει ο Κώστας Στεργίου
• Στις 8 π.μ. στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς και μετά στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα περιοδεύσει ο Απόστολος Νάνος
• Στις 9 μ.μ. στο ΠΕΔΥ(ΙΚΑ) θα περιοδεύσει ο Κώστας Στεργίου
• Στις 3 μ.μ. σε συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανουργεία στη Νεάπολη θα περιοδεύσει ο Θεόδωρος Τσαλούχας
• Στις 5 μ.μ. σε εκπομπή στην ΕΡΑ Βόλου θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Ρηγάκη
• Στις 6 μ.μ. σε και Μηλιές θα περιοδεύσει ο Απόστολος Νάνος
• Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη Γυναικών στον Αλμυρό θα μιλήσει η Ρίτσα Κωτή
• Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη με αυτοκινητιστές στα γραφεία του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τσαλούχας

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη:
• Στις 7 π.μ. στη ΔΕΗ θα περιοδεύσει ο Απόστολος Νάνος
• Στις 8:30 π.μ. στον θα περιοδεύσει ο Κώστας Στεργίου
• Στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια θα περιοδεύσει ο Απόστολος Νάνος
• Στη 1 μ.μ. στην Εφορία θα περιοδεύσει ο Απόστολος Νάνος
• Σε εργοστάσια θα περιοδεύσει ο Κώστας Στεργίου
• Στις 5:30 μ.μ. σε επαγγελματίες στη Λ. Ειρήνης στη Ν. Ιωνία θα περιοδεύσει η Ρένα Λούμα
• Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Ν. Αγχίαλο θα μιλήσει ο Απόστολος Νάνος
• Στις 7:30 μ.μ. σε εκδήλωση που θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της και θα γίνει στο πάρκο Καλλιθέας (Ιωλκού) θα μιλήσει ο Κώστας Στεργίου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση