Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πειθαρχικές ποινές σε δύο κρατούμενους των φυλακών Χιλιαδούς
Πειθαρχικές ποινές σε δύο κρατούμενους των φυλακών Χιλιαδούς

Πειθαρχικές ποινές σε δύο κρατούμενους των φυλακών Χιλιαδούς

Βαριά τιμωρία περίμενε δύο Πακιστανούς, οι οποίοι κρατούνται στο Ειδικό Κράτησης Νέων των Φυλακών Βόλου στη συνοικία της Χιλιαδούς και αρνήθηκαν μαζί με άλλους εννιά να μπουν στα κελιά τους, τη περασμένη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ως δημιουργοί της έντασης αναφέρθηκαν τρεις Πακιστανοί κρατούμενοι, με τον έναν να αρνείται τη εμπλοκή του θεωρώντας ότι απλά ο ρόλος του ήταν αυτός του μεταφραστή, με αποτέλεσμα να μην του επιβληθεί κάποια πειθαρχική ποινή.

Για τον δεύτερο αποφασίστηκε η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό , εκτός Μαγνησίας, ενώ στον τρίτο επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της δυνατότητας εργασίας και της παρακολούθησης μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης για έναν χρόνο.

Να υπενθυμιστεί ότι προχθές το μεσημέρι, 11 κρατούμενοι, αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για να πειστούν, κάτι που κατέστη τελικά δυνατό το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συχνά είναι τα περιστατικά βίας μεταξύ των κρατούμενων, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί, αλλά και των διαφορετικών εθνικοτήτων που βρίσκονται έγκλειστοι.

Υπάρχουν Έλληνες, Ρομά, Αλβανοί και Πακιστανοί, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει δύο «αντίπαλα στρατόπεδα» και συχνά έρχονται σε οι Έλληνες σε «συμμαχία» με τους Ρομά και οι Πακιστανοί με τους Αλβανούς.

Σημειώνεται ότι το χώρο επισκέφθηκε προχθές ο εισαγγελέας υπηρεσίας, για να πληροφορηθεί την αιτία της έντασης, αλλά και για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Χιλιαδούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

  • Απείλησε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη χώρου που μισθώνει #ΟμάδαΔΙΑΣ - https://t.co/4KhIAHMTlB -

"Αλιεύοντας" την είδηση