Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γ. Πατούλης: ό,τι ισχύει για βουλευτές να ισχύει και για την αυτοδιοίκηση
Γ. Πατούλης: ό,τι ισχύει για βουλευτές  να ισχύει και για την αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: ό,τι ισχύει για βουλευτές να ισχύει και για την αυτοδιοίκηση

Απαντήσεις στα όσα του καταλόγισε σε του ο γεν. γραμματέας του Κ. Πουλάκης, καθώς και τη δική του άποψη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με φόντο την αργία του Αχ. Μπέου, έδωσε ο πρόεδρος της – δήμαρχος Αμαρουσίου . Πατούλης μιλώντας σήμερα στο “Ράδιο Ακρόαμα”.

Ο κ. Πατούλης τόνισε «πρέπει να καταλάβουν όλοι το αίσθημα της ευθύνης και να μην βάζουν τις προσωπικές τους επιθέσεις ανάλογα τον φορέα που εκπροσωπούν και να αντιληφθούν ότι, δεν μπήκαν σαν εκπρόσωποι του φορέα για να λύσουν τα προσωπικά τους ζητήματα, αλλά τα προβλήματα της χώρας. Αναφέρομαι και στον Πουλάκη. Εμείς ως προσπαθούμε να προσομοιάσουμε αυτά που συμβαίνουν στην αυτο της Ευρώπης και στη χώρα μας. Αυτό που κάνουμε είναι να εκφράζουμε τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης προς τα αρμόδια υπουργεία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πουλάκης το έκανε αυτό. Έχουμε συζητήσει πολλά θέματα και μεταξύ αυτών και το αρ.6. Γιατί προσομοίωσε το πρόβλημα που έχει με τον κ. Μπέο με το θέμα που εμείς το έχουμε θέσει εδώ κι αρκετά χρόνια δεν ξέρω».

Ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει ό,τι ισχύει για βουλευτές και ό,τι ισχύει στη νομοθετική να ισχύει και για την αυτο όπως στην Ευρώπη. Όπως είπε «Η νομοθετική υπερβάλει εαυτών και στο μισθολογικό επίπεδο και πέραν αυτών στα νομοθετικά ζητήματα, προφυλάσσουν τις νομοθετικές εξουσίες, τους Υπουργούς και τους Βουλευτές, ενώ την αυτοδιοίκηση και τους Δημάρχους τους πολεμούν διαχρονικά και ο κ. Πουλάκης πλέον με λυσσαλέο τρόπο. Εμείς λέμε ότι, θα πρέπει με πρωτόδικη απόφαση για πράξεις που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα να παύει ο Δήμαρχος να υπηρετεί. Δλδ η δίωξη με τη διαδικασία που πρέπει να εφαρμοστεί, μετά την πρωτόδικη απόφαση να μπαίνει σε αργία όπως γίνεται σε Ευρώπη. Εδώ, ενώ μπορεί να ασκηθεί δίωξη, μπορεί όμως στην πρωτόδικη απόφαση να δικαιωθεί ο Δήμαρχος, όμως ήδη έχει εκπέσει αξιωμάτων κι έχει διαπομπευθεί σε κοινωνία. Αντ' αυτού προφανώς ο κ. Πουλάκης το χει κάνει, κι αν το χει κάνει είναι πολύ κακό. Αν μπορέσει να πάρει άρση της διαδικασίας της δίωξης που να υπάρχουν και περιοριστικοί όροι και μέσω άρσης απόφασης να μπορούν να αρθούν αυτά, ο κ. Πουλάκης βάσει νόμου που προώθησε άρον άρον, λέει ότι δε θα ισχύει, κι επειδή καταλάβαμε ότι θα συμβεί ή συμβαίνει στον κ. Μπέο προφανώς ο κ. Πουλάκης νομοθέτησε με αυτόν τον τρόπο. Εμείς αυτό το καταδικάζουμε αυτό».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρόσθεσε ότι «Η αυτοδιοίκηση δεν έχει πολιτικές. Δε μας αφορά αν αυτό σκέφτεται ο Πουλάκης. Η αυτοδιοίκηση υπηρετεί όλους. Αυτή η χώρα έχει φτάσει στην κατάντια της. Μας ενδιαφέρει όποιος βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης να προωθεί νομοθετικά ζητήματα. Οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ υπήρχαν διαχρονικά και πριν βγει ο κ. Μπέος Δήμαρχος. Αντί να διορθωθεί η κεντρική εξουσία και ο κ. Πουλάκης δυσκόλεψε την διαδικασία και εκ των πραγμάτων καταλάβαμε. Εκείνος συνέδεσε αυτά τα ζητήματα με τη δική μας πολιτική που διαχρονικά υπάρχει. Μη θέλει ο κ. Πουλάκης να μας βάλει τα όρια που έχουν αποδειχτεί ότι δεν ισχύουν. Τα κόμματα είναι για να υπηρετήσουν καταστάσεις πολιτών, για να πάει μπροστά η χώρα. Κάποιοι σκέφτονται για το συμφέρον του κόμματος. Εμείς σκεφτόμαστε για το συμφέρον της χώρας».

Επίσης τόνισε ότι «πυροβολείται» η αυτοδιοίκηση και γίνεται «πονηρός » σε βάρος της, διερωτώμενος παράλληλα πότε η κεντρική εξουσία θα κάνει την αυτοκριτική της ενώ όπως είπε «Ο κ. Πουλάκης βάζει πόλεμο αρχών και βάζει και κόμματα μέσα. Έτσι θα προχωρήσει μπροστά η χώρα? Βάζοντας τα μικροκομματικά? Εγώ απέχω από όλο αυτό».

Όσον αφορά στη μήνυση για αντιποίηση αρχής που κατατέθηκε σε βάρους των κ.κ. Μπέου, Μουλά και Θεοδώρου ο κ. Πατούλης διευκρίνισε «Ο καθένας φτιάχνει την ιστορία του. Σαφέστατα αν έχει εκπέσει με τους καλούς ή κακούς Νόμους, οι νόμοι είναι σε ισχύ άρα από τη στιγμή που υπάρχει άλλος δήμαρχος θα πρέπει αυτός να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου. Θα πρέπει οι νόμοι κι οι κανόνες να εφαρμόζονται προς κάθε κατεύθυνση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση