Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

Η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, στις 12.00, στο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα. Περιλαμβάνει καταγραφή της περιοχής του Μεγάλου Μονοπατιού, μεθοδολογία, ανάλυση ανά σκέλος διαδρομής, σήμανση και λοιπά συγκεντρωτικά στοιχεία, και θα γίνει από τους μελετητές, Τριαντάφυλλο Αδαμακόπουλου, πολιτικό μηχανικό και Αικατερίνη Ζαγκαρέτου, δασολόγο.

Για το 2020 το θέμα που είχε αποφασισθεί να απασχολήσει τις δράσεις και της «Μαγνήτων Κιβωτού», αλλά και σε ότι αφορά τις συνεργασίες της με τους άλλους φορείς, όπως πάντοτε το επιδιώκει, ήταν η του φυσικού περιβάλλοντος, και έφερε τον τίτλο, «Μάγνητες & φυσικό περιβάλλον».
Είχαν προγραμματιστεί δράσεις, προκειμένου να καλύψουν μια ευρύτερη θεματική περιοχή, και είχε σχεδιαστεί να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που στηρίζονται στις έννοιες: Φύση, Πολιτισμός, Ιστορία, Περιβάλλον.
Οι έννοιες αυτές διέτρεχαν συνολικά το σχεδιασμό για το θεματικό έτος 2020.
Και όπως πάντοτε, οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν στόχευαν στην ενίσχυση των δημιουργικών συνεργειών με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας.
Το σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων, είχε ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, με τις πρώτες συναντήσεις και αποφάσεις για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου».
Η βασικότερη δράση, «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», του οποίου εμπνευστής είναι ο Νίκος και Μελετητής ο Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, υλοποιείται πλέον με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.
Σε συνεργασία με τους Δήμους, την Εκπαίδευση, τους τουριστικούς επιχειρηματίες της κάθε περιοχής και με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και πολιτών, με «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» θα ξαναγίνουν τα μονοπάτια προσβάσιμα και ελκυστικά, τονώνοντας έτσι τις τοπικές οικονομίες με ένα σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης – τον περιπατητικό τουρισμό – και προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα τοπικά προϊόντα, την και τις ομορφιές του Πηλίου με τρόπο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε γνωστό, ότι η προγραμματιζόμενη δράση είναι ενταγμένη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που συντονίζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και έλαβε την αιγίδα της.

Ο μελετητής του έργου, Πολιτικός Μηχανικός Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, παλιός ορειβάτης, από τις αρχές Απριλίου με τη συνάδελφό του, δασολόγο Κατερίνα Ζαγκαρέτου, περπάτησαν για 9 ημέρες τα 160,8 χιλιόμετρα του μονοπατιού, κάνοντας την αποτύπωσή του.

Το τεύχος της μελέτης ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί στον μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», Ιγνάτιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.

Η παρουσίαση θα γίνει με την παρουσία του αποκλειστικού χορηγικού Ομίλου της ΑΓΕΤ και συνεργαζομένων φορέων.

Στη συνέχεια προγραμματίζεται η λήψη των σχετικών αδειών και αμέσως οι εργασίες να αρχίσουν στο τέλος του Ιουλίου.

Πριν την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί νέα πληρέστερη και οριστική πλέον παρουσίαση στους Δήμους μέσω των οποίων θα διέλθει «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», τους οποίους θεωρούν άμεσους συνεργάτες της μεγάλης προσπάθειας αυτής, τα αποτελέσματα της οποίας θα απευθύνονται στις κοινωνίες που εκπροσωπούν.
Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο ώστε να γίνουν τα εγκαίνιά του τον Οκτώβριο του 2021.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση