Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρουσίαση της Ανθολογίας Μαγνησιωτών Συγγραφέων
Παρουσίαση της Ανθολογίας Μαγνησιωτών Συγγραφέων

Παρουσίαση της Ανθολογίας Μαγνησιωτών Συγγραφέων

Mε αφορμή την παρουσίαση της Ανθολογίας Μαγνησιωτών Συγγραφέων που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παλμός,δόθηκε συνέντευξη τύπου σήμερα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας προς ενημέρωση για την κεντρική παρουσίασή της.

Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας όταν δέχθηκε το αίτημα δέχθηκε να βοηθήσει στην έκδοση του βιβλίου και πρόσθεσε: ” Πνευματικό υπόβαθρο τόπου και δη Μαγνησία είναι ένα στολίδι, ένα βήμα προς την πνευματική αναβάθμιση και αποτελεί οδό που πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά μας για το τι σημαίνει πολιτισμός και παιδεία. Να δίνουμε κίνητρα στα παιδιά μας να τα διαβάζουν. Είναι η αρχή και πιστεύω ότι θα πάμε και σε νέα έκδοση. Θεωρώ ότι θα έχουμε κι άλλα. Στολίδια στις σχολικές βιβλιοθήκες και θα νοιώσουμε ότι αποτυπώσαμε με δική μας ψηφίδα αυτό που αξίζει σε αυτό τον τόπο”, ενώ συνεχάρη τους 137 συγγραφείς που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και ευχήθηκε να είναι πολυτάξιδο.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων Βασίλης Αναγνωστόπουλος είπε: “Εδώ και ένα χρόνο συναντηθήκαμε με τον περιφερειάρχη που μας συγκίνησε με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση. Τέτοια με πολύ καλή ποιότητα δεν βγαίνουν εύκολα. Ήταν όνειρο όλων των ανθρώπων που ανήκουν στο ΚΕΒΙΜΑΣΥ. Πριν πολλά χρόνια το συζητούσαμε. Γύρω στο 2006 νομίζω όταν κάναμε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Γ. Σούρλα που είχε την ιδέα να κάνουμε κάτι για τους πνευματικούς εργάτες του τόπου μας. Τότε έγινε στο Ενυδρείο αλλά δεν καρποφόρησε. Σε μας έμεινε αυτό, το συζητήσουμε και όταν μας έδωσε το πράσινο η κ. Κολυνδρίνη, πετάξαμε στον ουρανό. Από κει και πέρα ήταν δουλειά του Δ.Σ. να φθάσει σε αυτό το που δεν είναι εύκολο αν λάβει υπόψη του κάποιος ότι δεν αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο αλλά σε 137 συγγραφείς που ο καθένας έχει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και δυσκολίες του.”

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ακόμη: “Θα κάνουμε την Τετάρτη για να το παρουσιάσουμε στο κοινό και η θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 6.00 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη. Πιστεύω ότι θα το εκτιμήσουν άνθρωποι που εκτιμούν τον τόπο. Τέτοια δεν συνηθίζονται. Ελάχιστοι έχουν καταφέρει παλιότερα να το πετύχουν. Εμείς είμαστε από τους πρώτους που το επιχειρήσαμε. Δεν μιλούμε για λεξικό συγγραφέων αλλά για μια συμπύκνωση ονείρων και έργων και αγωνίας ανθρώπων που έζησαν και έδρασαν στην περιοχή της Μαγνησίας. Ενισχύεται αυτό που λέμε λαϊκή παράδοση και πολιτισμός. Ο τόπος μας βγαίνει προς τα έξω επίσης”.

Η του ΚΕΒΙΜΑΣΥ Γιώτα Κούγιαλη ανέφερε: “Η εμπειρία συλλογής υλικού και επαφή με 137 συγγραφείς ήταν ενδιαφέρουσα. Οι συγγραφείς δεν καλύπτουν το σύνολο συγγραφέων Μαγνησίας. Απευθυνθήκαμε με ανοιχτή πρόσκληση, να συμμετάσχουν όσοι ήθελαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα μπορούσαν σε δεύτερη προσπάθεια να συμμετάσχουν σε μία ανθολογία. Είναι εν ζωή συγγραφείς όλοι. Υπάρχει μια σκέψη να καταφέρουμε να γίνει καταγραφή και παρουσίαση όλων που έζησαν και δημιούργησαν σε αυτόν τον τόπο.”

Τέλος, ο γραμματέας του ΚΕΒΙΜΑΣΥ Πασχάλης Δήμου τόνισε: “Μέσα από μια συστηματική εργασία καταφέραμε να πετύχουμε τον άθλο όλων των εν ζωή συγγραφέων. Κίνητρο να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μπορούμε στο μέλλον να ανατυπώσουμε ανθολογία με περισσότερους Μαγνησιώτες συγγραφείς. Η περιοχή μας έχει αυτό τον πλούτο αλλά με επέκταση του και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, είναι σίγουρο ότι έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική πραγματικότητα. Δίνεται επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης εκπαιδευτικά της συγκεκριμένης ανθολογίας. ”

Εκδόθηκε πριν από 10 ημέρες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση