Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρουσίαση στο Επιμελητήριο για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων
Παρουσίαση στο Επιμελητήριο για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων

Παρουσίαση στο Επιμελητήριο για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων

Το Επιμελητήριο Μγνησίς παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, το θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων», στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν ανοιχτή για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, καθώς και παραδοσιακά που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να προστατευθούν.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απ, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.

Την παρουσίαση έκανε ο διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης,  Άγγελος Τόλκας, ο οποίος δήλωσε: “Έχουμε μία εκδήλωση για την πιστοποίηση των προσόντων των φυσικών προσώπων. Είναι μία δραστηριότητα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος την οποία το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανταποκρίθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες και στα ίδια του τα μέλη.

Στόχος να δημιουργούμε την πιστοποίηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα δεν είναι ρυθμισμένες αλλά και επαγγέλματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για κάθε περιοχή. Έτσι εδώ θα συνεργαστούμε με φορείς, επιχειρήσεις, τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου και να δούμε σε ποιο πεδίο μπορούμε να δημιουργήσουμε πιστοποιήσεις για τα επαγγελματικά προσόντα.

Οικονομικά

Εμείς σήμερα θα συζητήσουμε τρόπους ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας, τρόπους δηλαδή ενίσχυσης της ποιότητας όλων των φορέων που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο αλλά και να εξάγουν τα προΪόντα τους. Και θα συζητήσουμε για την ενίσχυση επαγγελματικών δραστηριοτήτων που έχουν μια μεγάλη σημασία για όλους. Νομίζω ότι απέναντι στην κρίση που μας μαστίζει το θέμα δεν είναι να περιγράφεις το πρόβλημα αλλά να βρίσκεις λύσεις και να βρίσκεις πράγματα για να αντισταθείς.

Μίνι κρίση ΟΚ

Νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να προχωρήσει η Κεντροαριστερά ενωμένη και να δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό πολιτικό φορέα. Κάθε προσπάθεια έχει και δυσκολίες.

Χρήματα που λαμβάνουν ΜΜΕ για να στηρίζουν την

Το σημαντικό είναι να μπει μια τάξη στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης. Αυτό δεν γίνεται με το να προσπαθείς να χτίσεις καταστάσεις που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια επί πάρα πολλές δεκαετίες πριν. Αυτό είναι εξαιρετικά κακό για μία χώρα που χρειάζεται να προχωρήσει με πάρα πολύ γοργά βήματα. Πρέπει λοιπόν να κτιστεί ένα ανεξάρτητο καθαρό πεδίο για το χώρο των ΜΜΕ στο οποίο δεν θα μπορεί να δημιουργεί εξαρτήσεις οποιαδήποτε . Είναι δύσκολο αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργείται ένα κλίμα που δημιουργεί πάρα πολλές εστίες διαπλοκής με κομμάτια ς. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εφόσον λοιπόν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες καταγγελίες και γι αυτό σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει την ερώτηση για να εντοπίσει ζητήματα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μας είχαν απασχολήσει. Το τελευταίο διάστημα φάνηκε μια προσπάθεια ότι αυτά θα ζητήματα η κυβέρνηση ήθελε να τα αντιμετωπίσει αλλά μάλλον προσπαθούν να καλυφθούν άλλα πράγματα

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση