Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό
Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό

Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό

Η του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνα παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο για τον Απόδημο Ελληνισμό ΄΄Κοινό των Μαγνήτων΄΄ με θέμα την προσφορά και αξιο του Ελληνισμού της διασποράς την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό , παρουσία του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι από φέτος τρέχει πρόγραμμα με δυνατότητα έρευνας στις ΗΠΑ 10 αριστούχων φοιτητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας, ενώ ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου UCLA Δημήτρης βράβευσε περυσινή αριστούχο του 7ου Βόλου που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Α.

H κα. δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει την θέληση των Αποδήμων Ελλήνων να διατηρήσουν τις επαφές τους με την πατρώα γη και κυρίως της νέας γενιάς, να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν την τοπική λαογραφική παράδοση και πολιτισμό και να συμβάλλουν στην της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα.

Η Ελλάδα και οι Κοινότητες της Ελληνικής διασποράς παραμένοντας συνεπείς και αποτελεσματικοί θεματοφύλακες των ιδανικών της πατρίδας, δεν υπηρετούν μόνο ένα εθνικό χρέος.. Η διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας, η ενίσχυση των θεσμών και των δεσμών επαφής, επικοινωνίας, συνς, αλληλεγγύης, μεταξύ ελληνικής διασποράς και του Εθνικού κορμού, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της ελληνικής πολιτείας.

Μαζί με την υπερηφάνεια που αισθανόμαστε για τον απόδημο ελληνισμό, η πατρίδα αισθάνεται και ευγνωμοσύνη, γιατί τα σωματεία αυτά υπηρετούν από όπου κι αν βρίσκονται τη χώρα μας. Κι αυτή η αγάπη είναι που δημιουργεί τον άρρηκτο, αμφίδρομο δεσμό. Οι κοινότητες των Ελλήνων συνδέονται πάντοτε με τον πολιτισμό, το φιλελεύθερο πνεύμα και την κοινωνική συμβίωση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση