Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό
Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό

Παρουσία της γραμματέως του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό

Η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνα παραβρέθηκε σε που διοργάνωσε το Σωματείο για τον Απόδημο Ελληνισμό ΄΄Κοινό των Μαγνήτων΄΄ με θέμα την προσφορά και αξιοποίηση του Ελληνισμού της διασποράς την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 στο Αθανασάκειο Βόλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι από φέτος τρέχει με δυνατότητα έρευνας στις ΗΠΑ 10 αριστούχων φοιτητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας, ενώ ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου UCLA Δημήτρης Ηλιόπουλος βράβευσε περυσινή αριστούχο του 7ου ΓΕΛ Βόλου που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του .Π.Θ.

H κα. δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή επιβεβαιώνει την θέληση των Αποδήμων Ελλήνων να διατηρήσουν τις επαφές τους με την πατρώα γη και κυρίως της νέας γενιάς, να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν την τοπική λαογραφική παράδοση και πολιτισμό και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα.

Η και οι Κοινότητες της Ελληνικής διασποράς παραμένοντας συνεπείς και αποτελεσματικοί θεματοφύλακες των ιδανικών της πατρίδας, δεν υπηρετούν μόνο ένα εθνικό .. Η διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας, η ενίσχυση των θεσμών και των δεσμών επαφής, επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, μεταξύ ελληνικής διασποράς και του Εθνικού κορμού, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της ελληνικής πολιτείας.

Μαζί με την υπερηφάνεια που αισθανόμαστε για τον απόδημο ελληνισμό, η πατρίδα αισθάνεται και ευγνωμοσύνη, γιατί τα σωματεία αυτά υπηρετούν από όπου κι αν βρίσκονται τη χώρα μας. Κι αυτή η είναι που δημιουργεί τον άρρηκτο, αμφίδρομο δεσμό. Οι κοινότητες των Ελλήνων συνδέονται πάντοτε με τον πολιτισμό, το φιλελεύθερο πνεύμα και την κοινωνική συμβίωση».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση