Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας
Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας

Tην παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος γνωστοποίησε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Μουλά, ο σύμβουλος της πάλαι ποτέ μείζονος μειοψηφίας Αλ. Δούρας.

Χαρακτηριστικά στην του ο κ. Δούρας αναφέρει: “Επιθυμώ να σας δηλώσω την παραίτησή μου, από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου, Δήμου Βόλου. Οι λόγοι της παραίτησής μου, περιλαμβάνονται στην παρακάτω δήλωση παραίτησης, που θα παρακαλούσα να αναγνώσετε στο σώμα, στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης», συγκροτήθηκαν ως μία αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη. Είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-σύμφωνα με τις καταστατικές θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση (άρθρο 25 του Καταστατικού)- χωρίς όμως να αποτελεί κομματική παράταξη.

Εξέφραζε ευρύτερες πολιτικές & κοινωνικές δυνάμεις, αποτελώντας μια ιστορικά αναγκαία πρόταση για την επανεκκίνηση του Δήμου και την λειτουργία του προς το όφελος των πολιτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα, θεωρώ ότι η παράταξη συνέβαλε στα κοινά, στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, λειτουργώντας -παρά τα όποια προβλήματα – συλλογικά και με συνέπεια στις ιδρυτικές της αρχές.

Απέναντί της δεν είχε μόνον τα προβλήματα του Δήμου, αλλά κυρίως μια Δημοτική Αρχή βαθειά αντιδημοκρατική, με ακροδεξιά πολιτική και δέσμια ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά οδήγησαν την παράταξη σε κρίση, που κορυφώθηκε με την κάθοδο του Μ. Πατσιαντά, στις εθνικές με την ΛΑΕ.

Προσωπικά θεωρούσα ότι ο μείζων πολιτικός ρόλος και ευθύνη του Μ. Πατσιαντά, ήταν αυτός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, όπου τον έθεσαν οι με την ψήφο τους.

Ετέθη θέμα παραίτησης του από την θέση του επικεφαλής, που ο ίδιος αρνήθηκε. Ζήτησα νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατέβαλα επίμονες προσπάθειες για να οδηγηθούμε σε μια συναινετική λύση προοπτικής για την παράταξη και τον Δήμο, θεωρώντας ότι αυτά που μας ενώνουν και το συμφέρον των πολιτών είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, από καμία πλευρά. Ακόμη και η πρότασή μου, για ευρύτερες διαδικασίες στο πλαίσιο της παράταξης και προσφυγή σε μια ευρεία συνέλευση της , δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν.

Η διάσπαση της μείζονος αντιπολίτευσης, με τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, δίνει «το φιλί της ζωής», σε μια δημοτική αρχή που αποδεικνύεται αναξιόπιστη και βαρύνεται όλο και περισσότερο από παρανομίες. Θεωρώ ότι μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει ανασχετικά στην οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος από την δημοτική αρχή Μπέου. Εύχομαι να διαψευσθώ.

Για τους λόγους αυτούς, παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος. Ευχαριστώ τους που με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα δημοτικά δρώμενα και να συνεισφέρω κατά τον προσφορότερο τρόπο.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση