Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας
Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας

Tην παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος γνωστοποίησε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Μουλά, ο σύμβουλος της πάλαι ποτέ μείζονος μειοψηφίας Αλ. Δούρας.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Δούρας αναφέρει: “Επιθυμώ να σας δηλώσω την παραίτησή μου, από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου, Δήμου . Οι λόγοι της παραίτησής μου, περιλαμβάνονται στην παρακάτω δήλωση ς, που θα παρακαλούσα να αναγνώσετε στο σώμα, στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης», συγκροτήθηκαν ως μία αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη. Είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-σύμφωνα με τις καταστατικές θέσεις του για την τοπική αυτο (άρθρο 25 του Καταστατικού)- χωρίς όμως να αποτελεί κομματική παράταξη.

Εξέφραζε ευρύτερες πολιτικές & κοινωνικές δυνάμεις, αποτελώντας μια ιστορικά αναγκαία πρόταση για την επανεκκίνηση του Δήμου και την λειτουργία του προς το όφελος των πολιτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα, θεωρώ ότι η παράταξη συνέβαλε στα κοινά, στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, λειτουργώντας -παρά τα όποια προτα – συλλογικά και με συνέπεια στις ιδρυτικές της αρχές.

Απέναντί της δεν είχε μόνον τα προτα του Δήμου, αλλά κυρίως μια Δημοτική Αρχή βαθειά αντιδημοκρατική, με ακροδεξιά πολιτική και δέσμια ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά οδήγησαν την παράταξη σε κρίση, που κορυφώθηκε με την κάθοδο του Μ. Πατσιαντά, στις εθνικές εκλογές με την ΛΑΕ.

Προσωπικά θεωρούσα ότι ο μείζων πολιτικός ρόλος και ευθύνη του Μ. Πατσιαντά, ήταν αυτός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, όπου τον έθεσαν οι Πολίτες με την ψήφο τους.

Ετέθη θέμα ς του από την θέση του επικεφαλής, που ο ίδιος αρνήθηκε. Ζήτησα νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατέβαλα επίμονες προσπάθειες για να οδηγηθούμε σε μια συναινετική λύση προοπτικής για την παράταξη και τον Δήμο, θεωρώντας ότι αυτά που μας ενώνουν και το συμφέρον των πολιτών είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, από καμία πλευρά. Ακόμη και η πρότασή μου, για ευρύτερες διαδικασίες στο πλαίσιο της παράταξης και προσφυγή σε μια ευρεία συνέλευση της , δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν.

Η της μείζονος αντιπολίτευσης, με τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, δίνει «το φιλί της ζωής», σε μια δημοτική αρχή που αποδεικνύεται αναξιόπιστη και βαρύνεται όλο και περισσότερο από παρανομίες. Θεωρώ ότι μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει ανασχετικά στην οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος από την δημοτική αρχή Μπέου. Εύχομαι να διαψευσθώ.

Για τους λόγους αυτούς, παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος. Ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα δημοτικά και να συνεισφέρω κατά τον προσφορότερο τρόπο.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση