Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρεμβάσεις Π. Ηλιόπουλου για το ναό της «Παναγίας Τρύπας» και για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου
Παρεμβάσεις Π. Ηλιόπουλου για το ναό της «Παναγίας Τρύπας» και για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

Παρεμβάσεις Π. Ηλιόπουλου για το ναό της «Παναγίας Τρύπας» και για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ς Χρυσής ς Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Εσωτερικών για την ανάγκη αποκαταστάσεως των ζημιών που υπέστη ο ναός της ς Τρύπας στο Βόλο λόγω των βροχοπτώσεων.

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών της εκκλησίας της ς της Τρύπας ζητούν οι πιστοί στο Βόλο. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν προξενήσει σημαντικές ζημιές, ενώ η αποπεράτωση των διεργασιών του αποχετευτικού δικτύου Βόλου – Αγριάς συνέτεινε στη διαμόρφωση μιας άσχημης καταστάσεως για το ναό. Σε αρκετά σημεία παρατηρείται συσσώρευση νερών, με να υπάρχει φόβος για κατάρρευση μέρους του ναού.

Επίσης ο βουλευτής ς παρενέβη με ερώτησή του στα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου πάνω στις οποίες στήνουν παιχνίδι εντυπώσεων Περιφέρεια και κυβέρνηση.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τα χωριά του Πηλίου του Νομού Μαγνησίας φαίνεται πως όχι μόνο δεν έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που έφεραν σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής, αλλά τόσο η Περιφέρεια ς, όσο και η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- έχουν επιδοθεί σε μία διαμάχη εντυπώσεων για το αν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει!

Ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση είναι εκείνη που δεν επιδιώκει να συνεργαστεί με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Ο βουλευτής της Χρυσής ς καλεί τα αρμόδια υπουργεία να συντονισθούν, τόσο από κυβερνητική πλευρά, όσο και από αυτήν των αρμόδιων τοπικών φορέων, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στο Πήλιο του Νομού Μαγνησίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση