Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Παναγιώτη Ηλιόπουλου για την αναγκαιότητα συντηρήσεως των λιθόκτιστων γεφυριών της Όθρυος
Παρέμβαση Παναγιώτη Ηλιόπουλου για την αναγκαιότητα συντηρήσεως των λιθόκτιστων γεφυριών της Όθρυος

Παρέμβαση Παναγιώτη Ηλιόπουλου για την αναγκαιότητα συντηρήσεως των λιθόκτιστων γεφυριών της Όθρυος

Η ευρύτερη περιοχή της Όθρυος διαθέτει μια αξιόλογη και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά γεγονός που καταμαρτυρείται από την ύπαρξη πλήθους αρχαίων, βυζαντινών και νεώτερης εποχής, μνημείων.

Η διαθέτει κυρίως πέντε πανέμορφα λιθόκτιστα τοξωτά γεφύρια, τα οποία κοσμούν τα φαράγγια της, και κατασκευάστηκαν στα χρόνια της οθωμανικής κατοχής για να εξυπηρετούν τους πληθυσμούς που κατοίκησαν στην περίοδο εκείνη μαζικώς τη περιοχή αυτή. Τα γεφύρια στο Τσιγγενόρεμα, στο , στο Κακόρεμα, στου «Χατζηαλέξη», και στο ρέμα του Μαυρομάτη αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της τέχνης και γεφυροποιίας της εποχής.

Δυστυχώς όμως κάτοικοι του Αλμυρού και των χωριών της περιοχής κάνουν λόγο για εγκατάλειψη των γεφυριών αυτών, καθώς είναι εκτεθειμένα στη φθορά του χρόνου και στα στοιχεία της φύσεως. Ήδη το ένα εξ’ αυτών έχει καταρρεύσει.  Μέλη της Τ.Ο Χρυσής Αυγής μετέβησαν στις περιοχές αυτές από κοινού με μέλη μορφωτικών Συλλόγων και εκτίμησαν επιτόπου την κατάσταση, η οποία είναι απογοητευτική. Ως εκ τούτου η παρέμβαση του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου στο αρμόδιο υπουργείο ήταν άμεση, ο οποίος και κατέθεσε σχετική Ερώτηση για την ανάγκη συντηρήσεως των γεφυριών.

Η διαφύλαξη του πολιτιστικού μας πλούτου και η της τοπικής μας ιστορίας αποτελούν τους κύριους στόχους μιας πολιτείας που σέβεται τον εαυτό της και την της. Βασικός άξονας της στοχεύσεως του προγράμματος της Χρυσής Αυγής είναι η προάσπιση και  ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου μας καθώς και η αξιοποίηση κάθε πτυχής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση