Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για τους δασικούς χάρτες
Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για τους δασικούς χάρτες

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για τους δασικούς χάρτες

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο ς Μαγνησίας Χρυσής ς Παναγιώτης  μέσω ερώτησης στα αρμόδια υπουργεία για το, μείζονος σημασίας, ζήτημα των Δασικών Χαρτών. Στην ερώτησή του αντιτίθεται ρητώς στην πρόχειρη και επιδερμική διαδικασία βάσει της οποίας αναρτώνται οι Δασικοί Χάρτες. Αυτό το σκοπό είχε άλλωστε και η του Π. Ηλιόπουλου και του Επικρατείας Χρυσής ς Χρήστου Παππά  στην εκδήλωση που έγινε στον την περασμένη Κυριακή για τους δασικούς χάρτες, στο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού.

Ενώ επί 40 χρόνια υπήρχε ατολμία στην ανάρτηση των διαφόρων γενεών δασικών χαρτών, που παλαιώνουν στα συρτάρια των υπηρεσιών, με αντίστοιχο έλλειμμα στην εμπειρία επί των διαδικασιών αναρτήσεως τόσο των υπηρεσιών, όσο και του τεχνικού και νομικού κόσμου, με αιφνιδιαστικό τρόπο επιχειρείται η ανάρτηση ολόκληρων Περιφερειακών ενοτήτων.

Καθίσταται ηλίου φαεινότερον πως μοναδικοί στόχοι της μνημονιακής κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η υφαρπαγή των υπέρογκων παραβόλων και η διασπορά αμφιβολιών για την κυριότητα των ιδιοκτησιών του πρωτογενούς τομέα (γεωργικές ) καθώς και η εμπλοκή στις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού, τεκμηριώσεως και δδικήσεως χρηματοδοτήσεων και οποιασδήποτε δυνατότητας αναπτύξεως. Προκαλείται τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της υπαίθρου, θα υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα, υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης, ενώ κινδυνεύει με κατάρρευση ο πρωτογενής τομέας.

               Από τα παραπάνω είναι έκδηλο πως η μη ύπαρξη δασικών χαρτών είναι ένα σοβαρό διαχρονικό έλλειμμα της χώρας. Το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και  50 χρόνια μαζί με το δασολόγιο στα  πλαίσια του εθνικού κτηματολογίου. Αφετηρία των περισσότερων προβλημάτων είναι η να χρησιμοποιηθούν οι αεροφωτογραφίες του 1945, αλλά και γιατί δεν ακολουθήθησαν  οι σωστές διαδικασίες πριν την ανάρτηση.

Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να διακοπεί άμεσα η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και να ανακληθούν οι ήδη αναρτηθέντες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση