Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ
Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ

Ερώτηση κατέθεσε ο  ς Χρυσής ς Παναγιώτης  στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για την κατάργηση ορισμένων φορολογικών βαρών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). 

 Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ερώτηση, η   που επιβαρύνει τα προνοιακά επιδόματα δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση, ενώ απαράδεκτη κοινωνικώς είναι και η επιβολή , όταν τα άτομα αυτά ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε φαρμακευτικές αγωγές και θεραπευτικά προγράμματα. Άλλη ρύθμιση η οποία πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και προσβλέπει στην αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων ΑΜΕΑ είναι η εξασφάλιση του ακατασχέτου της αναπηρικής συντάξεως, όταν ειδικώς αυτή είναι το μοναδικό εισόδημά τους. Αντιστοίχως η προστασία της πρώτης ς και το ακατάσχετο αυτής ευθυγραμμίζεται στην προσπάθεια κατοχυρώσεως αυτών των άμεσων αναγκών, όπως η στέγαση, της οποίας η σημασία της προστασίας αναλύεται στο 9 του Συντάγματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση