Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ
Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη άρσεως φορολογικών επιβαρύνσεων των ΑΜΕΑ

κατέθεσε ο  Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης  στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για την  ορισμένων φορολογικών βαρών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). 

 Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ερώτηση, η   που επιβαρύνει τα προνοιακά επιδόματα δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση, ενώ απαράδεκτη κοινωνικώς είναι και η επιβολή ΕΝΦΙΑ, όταν τα άτομα αυτά ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε φαρμακευτικές αγωγές και θεραπευτικά προγράμματα. Άλλη ρύθμιση η οποία πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και προσβλέπει στην αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων ΑΜΕΑ είναι η εξασφάλιση του ακατασχέτου της αναπηρικής συντάξεως, όταν ειδικώς αυτή είναι το μοναδικό εισόδημά τους. Αντιστοίχως η προστασία της πρώτης κατοικίας και το ακατάσχετο αυτής ευθυγραμμίζεται στην προσπάθεια κατοχυρώσεως αυτών των άμεσων αναγκών, όπως η στέγαση, της οποίας η σημασία της προστασίας αναλύεται στο άρθρο 9 του Συντάγματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση