Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη διετή παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης επιχειρήσεων με τα ισχύοντα ποσά
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη διετή παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης επιχειρήσεων με τα ισχύοντα ποσά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη διετή παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης επιχειρήσεων με τα ισχύοντα ποσά

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.. – Προοδευτική Συμμαχία προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία διαβίβασε το Υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. (ΟΕΒΕΜ) σχετικά με το θέμα των μισθώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Αναφορά, μπορεί το μέτρο της μείωσης του 40% του ενοικίου να είναι υποχρεωτικό, ωστόσο η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται ότι θα ισχύσει το προηγουμένως συμφωνηθέν ποσό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι ιδιοκτήτες να ζητούν την αύξηση του ποσού της μίσθωσης για να «ισοφαρίσουν» την έκπτωση του 40% στην οποία υποχρεώθηκαν.

Η υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει μια ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τις επιχειρήσεις γονατίζοντας τις μικρές και πολύ .

Ο προώθησε την πρόταση της ΟΕΒΕΜ με την οποία ζητείται η λήψη νέας Υπουργικής Απόφασης που να κατοχυρώνει την των συμφωνητικών μίσθωσης με τα ποσά που ίσχυαν ως αναγκαίο μέτρο προστασίας των μικρών επιχειρήσεων που έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση