Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων διαβιβάζοντας Επιστολή Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) για τις πολιτικές τραπεζών που εν μέσω πανδημίας δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των επαγγελματιών της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μια από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες απαιτεί από επαγγελματίες να αναβαθμίσουν το είτε με ενοικίαση είτε με αγορά νέου μηχανήματος το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ζητά ακόμα από επιχειρηματίες και τους χρεώνει τη συντήρηση του μηχανήματος με κόστος που κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Επιβάλλει, επιπλέον, στον επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης 3 ευρώ το μήνα ανεβάζοντας το συνολικό κόστος από 190 μέχρι 300 ευρώ, ποσό που εν μέσω πανδημίας με περιορισμένη λειτουργία των επιχειρήσεων και κατακόρυφη πτώση του τζίρου επιβαρύνει δυσανάλογα τις επιχειρήσεις.

Σημειωτέον, η προμήθεια που κρατείται σε κάθε συναλλαγή αγγίζει το 1,3% τη στιγμή που οι τράπεζες τοκίζουν με 0,10%. Οι τακτικές αυτές πιέζουν και χρονικά τους επιχειρηματίες, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν και να πληρώσουν μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να μην μπλοκάρουν τα μηχανήματα .

«Τα χρήματα και τα δάνεια πηγαίνουν σε αυτούς που δεν τα έχουν ανάγκη. Είναι η ώρα η Πολιτεία και οι τράπεζες να στηρίξουν το μικρομεσαίο επιχειρηματία, όπως οι ίδιες στηρίχθηκαν από τον ελληνικό λαό τις δύσκολες εποχές της κρίσης» τόνισε ο συμπληρώνοντας ότι: «πρέπει και οι τράπεζες να βάλουν πλάτη στη νέα οικονομική κρίση που διαμόρφωσε η πανδημία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση