Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για πολιτικές τραπεζών που επιβαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων διαβιβάζοντας Επιστολή Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) για τις πολιτικές τραπεζών που εν μέσω πανδημίας δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των επαγγελματιών της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αναφορά του βουλευτή του , μια από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες απαιτεί από επαγγελματίες να αναβαθμίσουν το POS είτε με ενοικίαση είτε με αγορά νέου μηχανήματος το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ζητά ακόμα από και τους χρεώνει τη συντήρηση του μηχανήματος με κόστος που κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Επιβάλλει, επιπλέον, στον επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης 3 ευρώ το μήνα ανεβάζοντας το συνολικό κόστος από 190 μέχρι 300 ευρώ, που εν μέσω πανδημίας με περιορισμένη λειτουργία των επιχειρήσεων και κατακόρυφη πτώση του τζίρου επιβαρύνει δυσανάλογα τις .

Σημειωτέον, η προμήθεια που κρατείται σε κάθε συναλλαγή αγγίζει το 1,3% τη στιγμή που οι τράπεζες τοκίζουν με 0,10%. Οι τακτικές αυτές πιέζουν και χρονικά τους , οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν και να πληρώσουν μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να μην μπλοκάρουν τα μηχανήματα POS.

«Τα χρήματα και τα δάνεια πηγαίνουν σε αυτούς που δεν τα έχουν ανάγκη. Είναι η η Πολιτεία και οι τράπεζες να στηρίξουν το μικρομεσαίο επιχειρηματία, όπως οι ίδιες στηρίχθηκαν από τον ελληνικό λαό τις δύσκολες εποχές της κρίσης» τόνισε ο Αλ. συμπληρώνοντας ότι: «πρέπει και οι τράπεζες να βάλουν πλάτη στη νέα οικονομική κρίση που διαμόρφωσε η πανδημία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεαρή Αυστριακή κατήγγειλε βιασμό από τέσσερα άτομα στη Σκιάθο #βιασμός - https://t.co/vNI2VlDIMn -

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

"Αλιεύοντας" την είδηση