Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Για τους της Μαγνησίας

Την ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για τους ενδιαφερόμενους της Μαγνησίας, ώστε να μην αποκλειστούν ενδιαφερόμενοι από την επιδότηση εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών που έχουν προκύψει στη σύνταξη των φακέλων για την υποβολή αιτήσεων από την επιβολή του δεύτερου lockdown, ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την , ως έναρξης των αιτήσεων για το Πρόγραμμα που αφορά τις επιδοτήσεις εργασιών για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για την ενεργειακή αυτονόμηση της κατοικίας, έχει οριστεί η 09/12/2020. «Ωστόσο, σύμφωνα και με το Μαγνησίας, η πρόσφατη επιβολή του δεύτερου lockdown, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη σύνταξη πλήρων φακέλων για την επιβολή αιτήσεων μέχρι την οριζόμενη προθεσμία», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την απαραίτητη υποβολή των Ενεργειακών Πιστοποιητικών, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των αιτήσεων για τη Μαγνησία, δεν έχει ως επιλογή την ένδειξη του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και ως εκ τούτου οι αδυνατούν να προβούν στην απαραίτητη υποβολή.

«Εξαιτίας της επιβολής του δεύτερου lockdown δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των ενδιαφερόμενων πολιτών προς τα γραφεία των μηχανικών κάνοντας έτσι πρακτικά αδύνατο τον έγκαιρο συντονισμό για τη διαμόρφωση των φακέλων των αιτήσεων των ενδιαφερομένων», επεσήμανε ο βουλευτής.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα καταστήματα που διαθέτουν τα απαραίτητα υλικά για την αναβάθμιση των κατοικιών των ενδιαφερομένων, και για τα οποία κατατίθενται προσφορές είναι κυρίως καταστήματα λιανεμπορίου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, καθιστώντας συνεπώς ανέφικτη την κατάθεση προσφορών.

«Οι εν λόγω δυσκολίες καθιστούν πρακτικά αδύνατη για τους μηχανικούς της Μαγνησίας την έγκαιρη υποβολή πλήρων φακέλων για την αίτηση στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» μέχρι τις 09/12/2020», τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσα παράταση για να μην υπάρξουν φαινόμενα μη έγκαιρης υποβολής αιτήσεων ή απόρριψης αιτήσεων λόγω ελλιπών φακέλων.

«Κάτι τέτοιο  θα είναι πραγματικά άδικο για τους ενδιαφερόμενους πολίτες της Μαγνησίας που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα», .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση