Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018
Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο  HydroMedit 2018

Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδεικνύοντας τεράστια ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον αλλά και το υδάτινο περιβάλλον πρωτοπορώντας συμμετέχει στο που στοχεύει να υποστηρίξει και να προωθήσει την και υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου.

Αυτό θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων, των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης (ΚΑCs) σε 4 πιλοτικές θέσεις: Capo Rizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός/Σποράδες (Ελλάδα) και Cavtat (Κροατία).

Το με σεβασμό στις αρχές της προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έχει ως στόχο την της ς στον τομέα της ς και την βελτίωση της εμπειρίας της ς μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών να προσελκύσει ένα σημαντικό μέρος από τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν καταδυτικό τουρισμό και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την πολιτιστική κληρονομιά μέσω μιας βυθιζόμενης τρισδιάστατης απεικόνισης στις εκθέσεις Μουσείων και στα Κέντρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (KACs).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινοπραξίας που αποτελείται από 10 οργανισμούς, προερχόμενους από 5 χώρες της Μεσογείου, έχει κομβικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου και του καινοτόμου σχεδιασμού.

Το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί για τα μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα είναι πρωτοπόρο, καινοτόμο, αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και καθιστά την περιοχή μας Παγκόσμιο προορισμό, ενώ συμβάλει σε μέγιστο βαθμό και στην ενίσχυση των έμβιων υδατικών πόρων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση