Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018
Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο  HydroMedit 2018

Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδεικνύοντας τεράστια ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον αλλά και το υδάτινο περιβάλλον πρωτοπορώντας συμμετέχει στο έργο BLUEMED που στοχεύει να υποστηρίξει και να προωθήσει την βιώσιμη και υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου.

Αυτό θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων, των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης (ΚΑCs) σε 4 πιλοτικές θέσεις: Capo Rizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός/Σποράδες (Ελλάδα) και Cavtat (Κροατία).

Το έργο με σεβασμό στις αρχές της προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της κατάδυσης και την βελτίωση της εμπειρίας της κατάδυσης μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών να προσελκύσει ένα σημαντικό μέρος από τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν καταδυτικό τουρισμό και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά μέσω μιας βυθιζόμενης τρισδιάστατης απεικόνισης στις εκθέσεις Μουσείων και στα Κέντρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (KACs).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινοπραξίας που αποτελείται από 10 οργανισμούς, προερχόμενους από 5 χώρες της Μεσογείου, έχει κομβικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου και του καινοτόμου σχεδιασμού.

Το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί για τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα είναι πρωτοπόρο, καινοτόμο, αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και καθιστά την περιοχή μας Παγκόσμιο προορισμό, ενώ συμβάλει σε μέγιστο βαθμό και στην ενίσχυση των έμβιων υδατικών πόρων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της ημερομηνίας για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας - https://t.co/uWLOZ3HQbe -

  • Θανάτωση νεαρού φλαμίνγκο στον Τεχνητό Υγρότοπο του Ταμιευτήρα της Κάρλας - https://t.co/i12VxCKUuU -

  • Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν - https://t.co/8eW2RpKHyB -

"Αλιεύοντας" την είδηση