Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018
Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο  HydroMedit 2018

Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο HydroMedit 2018


Η Θεσσαλίας επιδεικνύοντας τεράστια ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον αλλά και το υδάτινο περιβάλλον πρωτοπορώντας συμμετέχει στο έργο BLUEMED που στοχεύει να υποστηρίξει και να προωθήσει την βιώσιμη και υπεύθυνη στις παράκτιες περιοχές και τα της Μεσογείου.

Αυτό θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων, των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης (ΚΑCs) σε 4 πιλοτικές θέσεις: Capo Rizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός/ (Ελλάδα) και Cavtat ().

Το έργο με σεβασμό στις αρχές της προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έχει ως στόχο την προώθηση της ς στον τομέα της ς και την βελτίωση της εμπειρίας της ς μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών να προσελκύσει ένα σημαντικό μέρος από τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν καταδυτικό τουρισμό και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά μέσω μιας βυθιζόμενης τρισδιάστατης απεικόνισης στις εκθέσεις Μουσείων και στα Κέντρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (KACs).

Η Θεσσαλίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινοπραξίας που αποτελείται από 10 οργανισμούς, προερχόμενους από 5 χώρες της Μεσογείου, έχει κομβικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου και του καινοτόμου σχεδιασμού.

Το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί για τα υποβρύχια μουσεία και τα είναι πρωτοπόρο, καινοτόμο, αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και καθιστά την περιοχή μας Παγκόσμιο προορισμό, ενώ συμβάλει σε μέγιστο βαθμό και στην ενίσχυση των έμβιων υδατικών πόρων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση