Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρατηρήσεις ΤΕΕ στη μελέτη Γ.Π. Σ. Νέας Αγχιάλου Π.Ε. Μαγνησίας – Β1΄ Στάδιο»
Παρατηρήσεις ΤΕΕ στη μελέτη Γ.Π. Σ.  Νέας Αγχιάλου Π.Ε. Μαγνησίας – Β1΄ Στάδιο»

Παρατηρήσεις ΤΕΕ στη μελέτη Γ.Π. Σ. Νέας Αγχιάλου Π.Ε. Μαγνησίας – Β1΄ Στάδιο»

Παρατηρήσεις επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου, Β1 Στάδιο, δημοσιεύει το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Στις παρατηρήσεις επισημαίνεται:

-Στη μελέτη δεν απεικονίζονται σωστά όλα τα ρυμοτομικά σχέδια, Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 οικοδομικά τετράγωνα στα οποία έχουν εκδοθεί ήδη 5 οικοδομικές άδειες και τα οποία έχουν παραληφθεί από τη μελέτη.

-Παράλληλα, υπάρχουν σοβαρά θέματα στους οικισμούς Μ. Βελανιδιάς-Αγ. Γεωργίου, όπου δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες, αλλά και στους οικισμούς Μάραθου και Κριθαριάς όπου για 20 χρόνια υπάρχουν πολλές ενστάσεις στο πολεοδομικό τους σχέδιο. Το .Π.Σ. Ν. Αγχιάλου χρειάζεται να λάβει μέριμνα για τα θέματα αυτά που χρονίζουν.

-Χρειάζεται να περιοριστούν οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης στη Ν. Αγχίαλο, καθώς δεν αιτιολογούνται επαρκώς επιστημονικά αφού οι αναμενόμενες πληθυσμιακές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες από τις προτεινόμενες επεκτάσεις. Εξάλλου, υπάρχουν αρκετές εκτάσεις εντός του σχεδίου οι οποίες είναι αδόμητες.

-Επίσης, κάποιες από τις προτεινόμενες επεκτάσεις πιθανόν να είναι εντός Γης Υψηλής Παραγωγικότητας και χρειάζεται η σύμφωνη από της Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Μαγνησίας.

-Η χωροθέτηση του στη θέση «Δήμητρα» γειτνιάζει με στρατιωτική εγκατάσταση καυσίμων και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και πυρκαγιάς και επομένως χρειάζεται στις υποδομές του να συμπεριληφθούν όλα τα απαραίτητα προστασίας.

-Κρίνεται ακατάλληλη η προτεινόμενη χωροθέτηση του σταθμού ΚΤΕΛ, καθώς η συγκεκριμένη θέση διαθέτει πολύ μεγάλες κλίσεις και θα υπάρξει δυσκολία τόσο στην πρόσβαση των λεωφορείων όσο και των πολιτών. Προτείνεται να αναζητηθεί νέο οικόπεδο για το σκοπό αυτό με μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης και σχετικά μεγαλύτερη κεντρικότητα για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

-Υπάρχει χαρακτηρισμένος χώρος Αθλοπαιδιών στα όρια ΕΠΑ, στη Βόρεια επέκταση του σχεδίου της Ν. Αγχιάλου, χώρος ο οποίος δεν έχει ληφθεί υπόψη από τη μελέτη.

-Ο χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων που προτείνεται από το σχέδιο ανήκει εν μέρει σε ιδιωτική έκταση.

-Χρειάζεται να γίνει καθορισμός ρεμάτων εντός των οικισμών. Επίσης προτείνεται να περιοριστεί η επέκταση προς το χείμαρρο Κασανόρεμα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και έντονες κλίσεις.

  • Να αξιοποιηθεί η έκταση των παλαιών Σφαγείων.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση