Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά
Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά

Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά

Υπόμνημα σε Μαγνησίας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας κατέθεσε, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 Υπόμνημα με θέμα «Παράταση Συμφωνητικών Μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά», στους βουλευτές Μαγνησίας.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης προβλέπεται η μείωση 40% του ενοικίου για έναν ορισμένο πίνακα πληττόμενων επιχειρήσεων. Αυτό το μέτρο φυσικά και αποτελεί βοήθεια προς τις αλλά προκύπτει ένα άλλο ζήτημα αναφορικά με τις μισθώσεις.

Ναι μεν το μέτρο της μείωσης του 40% είναι υποχρεωτικό, αλλά η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται και την ισχύ του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού, με αποτέλεσμα κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με Υπουργική Απόφαση.

Πρόταση και αίτημά μας είναι η λήψη Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα κατοχυρώνεται η παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά. Οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε είναι ήδη γνωστές και για τις μικρές και πολύ μικρές είναι δυσβάσταχτες, με αποτέλεσμα για πολλές από αυτές να κινδυνεύουν με κλείσιμο. Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τις μικρές και πολύ μικρές που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Ελπίζουμε να προωθήσετε στην Κεντρική Κυβέρνηση το παραπάνω αίτημα, που και λογικό είναι και δεν έχει δημοσιονομικό κόστος για το κράτος

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση