Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ζήτησε η πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας Ν. Καπούλα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο θέμα συζήτησης, την παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Θεσσαλίας,  με αφορμή την ολική απαγόρευση (lockdown) λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, είχαν ο   Κώστας Αγοραστός και η πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας  .

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», έχει εισέλθει στην τελική ευθεία και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Η πρόεδρος ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας , ζήτησε τη συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να υπάρξει παράταση στην υποβολή αιτήσεων, αντίστοιχη των ημερών της ολικής απαγόρευσης, καθώς:

  • Τα καταστήματα που εμπορεύονται υλικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι κλειστά.

  • Οι δεν μπορούν να μεταβούν σε ιδιοκτητών – ενδιαφερομένων προκειμένου να συμπληρώσουν τους απαιτούμενους φακέλους δικαιολογητικών.

  • Οι ΥΔΟΜ (Πολεοδομίες), όπως και όλος δημόσιος Τομέας λειτουργεί κατόπιν ραντεβού και είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και ιδιοκτήτες. Άλλωστε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τις ΥΔΟΜ υφίστατο και πριν την ολική απαγόρευση.

Από την πλευρά του ο , τόνισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των μηχανικών για παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μαζί με την θετική εισήγησή του.

Επίσης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Καπούλα, ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε, ότι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας θα ενισχύσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» με επιπλέον 4.000.000 , δίνοντας μεγαλύτερη δυνατότητα σε θεσσαλικά να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. 

Το αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών κατοικιών που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση