Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Παράταση στην εφαρμογή του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ζήτησε η πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας Ν. Καπούλα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

  • Επιπλέον 4.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόγραμμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο θέμα συζήτησης, την παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  με αφορμή την ολική απαγόρευση (lockdown) λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός και η πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας  Νάνσυ Καπούλα.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», έχει εισέλθει στην τελική ευθεία και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Η πρόεδρος ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ζήτησε τη συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να υπάρξει παράταση στην υποβολή αιτήσεων, αντίστοιχη των ημερών της ολικής απαγόρευσης, καθώς:

  • Τα καταστήματα που εμπορεύονται υλικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι κλειστά.

  • Οι μηχανικοί δεν μπορούν να μεταβούν σε οικίες ιδιοκτητών – ενδιαφερομένων προκειμένου να συμπληρώσουν τους απαιτούμενους φακέλους δικαιολογητικών.

  • Οι ΥΔΟΜ (Πολεοδομίες), όπως και όλος δημόσιος Τομέας λειτουργεί κατόπιν ραντεβού και είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν μηχανικοί και ιδιοκτήτες. Άλλωστε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τις ΥΔΟΜ υφίστατο και πριν την ολική απαγόρευση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , τόνισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των μηχανικών για παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μαζί με την θετική εισήγησή του.

Επίσης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Καπούλα, ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε, ότι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας θα ενισχύσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» με επιπλέον 4.000.000 ευρώ, δίνοντας μεγαλύτερη δυνατότητα σε θεσσαλικά νοικοκυριά να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. 

Το έργο αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών κατοικιών που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση