Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παραμένει σύμβουλος της πλειοψηφίας ο Δημήτριος Καντόλας
Παραμένει σύμβουλος της πλειοψηφίας ο Δημήτριος Καντόλας

Παραμένει σύμβουλος της πλειοψηφίας ο Δημήτριος Καντόλας

Παραμένει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Δημήτριος Καντόλας που τέθηκε σε αργία από την .

Μετά από ερμηνεία συνδυαστικών νόμων της Αυτος, ο κ. Καντόλας δεν χάνει την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, μέχρι να τελεσιδικήσει το Δικαστήριο για τις σε βάρος του κατηγορίες, οπότε – εφόσον δεν υπέβαλε παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος – δεν θα αντικατασταθεί από τον επιλαχόντα σύμβουλο Τάσο Καπουρνιώτη, που επρόκειτο να ορκιστεί αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με ερμηνεία συνδυαστικών νόμων για τη λειτουργία της Αυτος, ο πρώην αντιδήμαρχος τίθεται σε αργία, που σημαίνει προσωρινή των καθηκόντων του, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου. Συνεπώς, εφόσον ο ίδιος δεν υπέβαλε παραίτηση, παραμένει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, που έχει δικαίωμα παρουσίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όχι και δικαίωμα ψήφου.

Η διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, που πρωτοκολλήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Βόλου, ορίζει ότι ο κ. Καντόλας τίθεται σε αργία, λόγω αμετάκλητης παραπομπής του για κακούργημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ς, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων και μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης.

Να σημειωθεί ότι στον αντιδήμαρχο Βόλου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση είδε το της δημοσιότητας μετά από έλεγχο του στην , για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί. Στη Μαγνησία η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ελέγχους της ΔΟΥ και του ΙΚΑ και αφορά χρηματικά για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου, που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Βόλου.

Ο κ. Καντόλας, ως δήμαρχος Αισωνίας, είχε δώσει χρήματα για έργα που φέρεται ότι έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, ενώ εντοπίστηκαν διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση