Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι
Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι

Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι

Με ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Την Παρασκευή 5/6 στην παραλία του έμπροσθεν του Ηρώου στη παραλία της Πόλης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν είναι : η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού, Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου, Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «Δωδώνη».

Την εκδήλωση άνοιξε με τον εναρκτήριο λόγο της η κα Αδαμαντία Μουτσινά, μέλος του Συμβουλίου «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», η οποία επισήμανε ότι η θάλασσα ενώνει πολιτισμούς, λαούς και παραδόσεις και πως ο χορός είναι μέρος του πολιτισμού κάθε λαού.

Το κύριο μέρος της εκδηλώσεως ξεκίνησε με ήχους της Βόρειας Ελλάδος και συνεχίστηκε με παραδοσιακά ακούσματα από όλη την Ελλάδα καλύπτοντας τον χώρος της εκδήλωσης με το πέπλο των παραδοσιακών ήχων της πατρίδας μας.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα ταξίδεψαν το πλήθος, που παρευρέθηκε στο τότε και το τώρα και μας επανασύνδεσαν με τις ρίζες των αλησμόνητων πατρίδων, με τα ήθη και έθιμα του Πολισμού των Ελλήνων.

Οι εικόνες και οι ήχοι δημιούργησαν συναισθήματα και συνέβαλαν στο να αναζωπυρωθεί το πολιτιστικό και κοινωνικό κύτταρο της διατήρησης της μνήμης και των παραδόσεων.

Την Εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος και πλήθος κόσμου , ο οποίος έδειξε την ένθερμη υποστήριξη και αγάπη του για την Ελληνική Παράδοση.

magniton_paras_01 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση