Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι
Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι

Παραδοσιακοί χοροί της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι

Με ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική του τόπου μας, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Την Παρασκευή 5/6 στην παραλία του Βόλου έμπροσθεν του Ηρώου στη παραλία της Πόλης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν είναι : η Ένωση Ποντίων Ν. , Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού, Ανατολικής Ρωμυλίας, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΙΩΝΕΣ», Πολιτιστικός Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», Μακεδόνων Βόλου, Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «Δωδώνη».

Την εκδήλωση άνοιξε με τον εναρκτήριο λόγο της η κα Αδαμαντία Μουτσινά, μέλος του Συμβουλίου «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», η οποία επισήμανε ότι η ενώνει πολιτισμούς, λαούς και παραδόσεις και πως ο χορός είναι μέρος του πολιτισμού κάθε λαού.

Το κύριο μέρος της εκδηλώσεως ξεκίνησε με ήχους της Βόρειας Ελλάδος και συνεχίστηκε με παραδοσιακά ακούσματα από όλη την Ελλάδα καλύπτοντας τον χώρος της εκδήλωσης με το πέπλο των παραδοσιακών ήχων της πατρίδας μας.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα ταξίδεψαν το πλήθος, που παρευρέθηκε στο τότε και το τώρα και μας επανασύνδεσαν με τις ρίζες των αλησμόνητων πατρίδων, με τα ήθη και έθιμα του Πολισμού των Ελλήνων.

Οι εικόνες και οι ήχοι δημιούργησαν συναισθήματα και συνέβαλαν στο να αναζωπυρωθεί το πολιτιστικό και κοινωνικό κύτταρο της διατήρησης της μνήμης και των παραδόσεων.

Την Εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , η κα. εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος Βόλου και πλήθος κόσμου , ο οποίος έδειξε την ένθερμη υποστήριξη και του για την Ελληνική Παράδοση.

magniton_paras_01 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση