Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παραδίδεται σήμερα η νέα παιδική χαρά στην Αγριά
Παραδίδεται σήμερα η νέα παιδική χαρά στην Αγριά

Παραδίδεται σήμερα η νέα παιδική χαρά στην Αγριά

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ. η παιδική χαρά στην δημοτική κοινότητα Αγριάς, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία και παραδίδεται επίσημα προς χρήση στα παιδιά.

Η νέα παιδική χαρά είναι περιφραγμένη με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας, έχουν τοποθετηθεί καινούργια πιστοποιημένα παιχνίδια καθώς επίσης το έδαφος έχει «στρωθεί» με ενδεδειγμένο ποταμίσιο βότσαλο το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλές για τους νεαρούς χρήστες των εγκαταστάσεων.

Οι πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις (υπ. Αριθμ. 28492/18.5.2009 ΦΕΚ 931Β και 72934/25.7.2014 ΦΕΚ 2029 Β) ενώ η νέα παιδική χαρά πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08). Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176:2008.

Πρόκειται για την έκτη παιδική χαρά που δίνει προς χρήση ο Δήμος Βόλου καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν οι σε Χιλιαδού – πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά που λειτούργησε στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας και  παραδόθηκε στο κοινό τον Ιούλιο του 2015 –, Άνω  Λεχώνια, Κατηχώρι, Πορταριά και Νέα Αγχίαλο, ενώ σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση και η παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα εργασίες υλοποιούνται για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην περιοχή του Σέσκλου καθώς επίσης και στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, στο Ελικοδρόμιο και στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη, ενώ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων από τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς καθώς όπως τόνισε «αναβαθμίζεται η καθημερινότητα των δημοτών και δίνεται η δυνατότητα στα μικρά παιδιά πλέον να έχουν ένα σημείο στο οποίο μπορούν να παίζουν με ασφάλεια».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση