Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θέλει η Δημοτική Αρχή Βόλου
Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού  Σταδίου  θέλει  η Δημοτική Αρχή Βόλου

Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θέλει η Δημοτική Αρχή Βόλου

εξουσιοδοτηθεί ο δήμρχος για να διαπραγματευτεί με τα Ολυμπιακά Ακίνητα την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου ψηφισαν οι συμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών, σε θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Σαυμβουλίου.

Στην εισήγηση, αφού γίνεται αναφορά στις , στις εκατοντάδων αθλητών, σε εκ αθλητισμού για όλους και σε mega events τονιζεται ότι «ο αθλητισμός στις μέρες μας αποτελεί, εκτός της πολύπλευρης κοινωνικής συνδρομής του στη μιας περιοχής, μπορεί να αποτελέσει και μοχλό σημαντικής οικονομικής συμβολής».

Επίσης , αναφέρεται πως εκτός των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Δήμο Βόλου, υπάρχει και το Πανθεσσαλικό Αθλητικό κέντρο, περιουσίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, που για τη δυναμικότητα που έχει, εκτός κάποιων αποσπασματικών πρωτοβουλιών (Ολυμπιακός Βόλου, ίκη Βόλου), μένει πρακτικά ανεκμετάλλευτο.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι μια εγκατάσταση τέτοιου εύρους (δύο , δύο ταρτάν στίβου, υπαίθρια ανοιχτά γήπεδα, μπάσκετ, βόλεϊ, αντισφαίρισης, κλειστή αίθουσα στίβου, μεγάλος αριθμός αιθουσών, γραφεία κλπ.), μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση αθλητικής αναβάθμισης και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Όλοι οι χώροι θα μπορούσαν να γίνου εκμεταλλεύσιμοι από αθλητικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, ενώ κάτι τέτοιο σήμερα γίνεται αποσπασματικά και χωρίς και αυτή η εκμετάλλευση, εκτός από αθλητική αναβάθμιση, θα έχει και οικονομικό όφελος για το δημότη.

Η μείζονα μειοψηφία μέσω του Κώστα Γαργάλα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι φέρνει στο τέλος της συνεδρίασης ένα τέτοιο θέμα και άφησε αιχμές ότι κρύβονται άλλα πράγματα πίσω απ' αυτή την κίνηση, ψηφίζοντας αρνητικά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος δήλωσε ότι και άλλοι Δήμοι που έκαναν τέτοιες κινήσεις το μετάνιωσαν, ήταν κάθετα αντίθετος και τόνισε ότι μια τέτοια παραχώρηση θα έχει τεράστιο λειτουργικό κόστος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση