Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΣΠΟΡ / Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θέλει η Δημοτική Αρχή Βόλου
Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού  Σταδίου  θέλει  η Δημοτική Αρχή Βόλου

Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θέλει η Δημοτική Αρχή Βόλου

Να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος για να διαπραγματευτεί με τα Ολυμπιακά Ακίνητα την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου ψηφισαν οι συμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών, σε θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Σαυμβουλίου.

Στην εισήγηση, αφού γίνεται αναφορά στις αθλητικές εκδηλώσεις, στις προπονήσεις εκατοντάδων αθλητών, σε αθλητισμού για όλους και σε events τονιζεται ότι «ο αθλητισμός στις μέρες μας αποτελεί, εκτός της πολύπλευρης κοινωνικής συνδρομής του στη ζωή μιας περιοχής, μπορεί να αποτελέσει και μοχλό σημαντικής οικονομικής συμβολής».

Επίσης , αναφέρεται πως εκτός των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Δήμο Βόλου, υπάρχει και το Αθλητικό κέντρο, περιουσίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, που για τη δυναμικότητα που έχει, εκτός κάποιων αποσπασματικών πρωτοβουλιών (Ολυμπιακός Βόλου, Βόλου), μένει πρακτικά ανεκμετάλλευτο.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι μια εγκατάσταση τέτοιου εύρους (δύο ποδοσφαίρου, δύο ταρτάν στίβου, υπαίθρια ανοιχτά γήπεδα, μπάσκετ, βόλεϊ, αντισφαίρισης, κλειστή αίθουσα στίβου, μεγάλος αριθμός αιθουσών, γραφεία κλπ.), μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση αθλητικής αναβάθμισης και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Όλοι οι χώροι θα μπορούσαν να γίνου εκμεταλλεύσιμοι από αθλητικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, ενώ κάτι τέτοιο σήμερα γίνεται αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο και αυτή η εκμετάλλευση, εκτός από αθλητική αναβάθμιση, θα έχει και οικονομικό όφελος για το δημότη.

Η μείζονα μειοψηφία μέσω του Κώστα Γαργάλα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι φέρνει στο τέλος της συνεδρίασης ένα τέτοιο θέμα και άφησε αιχμές ότι κρύβονται άλλα πράγματα πίσω απ’ αυτή την κίνηση, ψηφίζοντας αρνητικά.

Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος δήλωσε ότι και άλλοι Δήμοι που έκαναν τέτοιες κινήσεις το μετάνιωσαν, ήταν κάθετα αντίθετος και τόνισε ότι μια τέτοια παραχώρηση θα έχει τεράστιο λειτουργικό κόστος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση