Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά
Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά

Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά

Σε κλίμα κατάνυξης και χαράς η περιοχή της ς και η τοπική Εκκλησία υποδέχθηκαν, την Κυριακή, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος εωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο φυλάσσεται στον ιστορικό και μνημειακό Ιερό Ναό Ροτόντα Θεσσαλονίκης.

Το Ιερό Λείψανο εκόμισε ο Πρωτ. εώργιος Χειλάς και υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ς ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, γιατί έδωσε την άδεια και ευλογία του, «να υποδεχθούμε σήμερα στον τόπο μας έναν θησαυρό, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου. Η παραμονή του ανάμεσά μας θα γίνει αφορμή για εντονότερη προσευχή για μια καλύτερη Ελλάδα, για ενδυνάμωση της πίστης και της εμπιστοσύνης μας στο θέλημα του Θεού, για την ειρήνη σ' όλο τον κόσμο, για την προστασία των ανθρώπων από τον επάρατο θρησκευτικό φανατισμό…». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «οι Άγιοί μας είναι εκείνοι που πρεσβεύουν για εμάς στον Θεό, είναι οι Μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου, που μας καλούν να κρατήσουμε μέσα μας κραταιά την ελπίδα της Αναστάσεως και την βεβαιότητα ότι μόνον ο μένει συαστάτης, και στήριγμα της ζωής μας…».

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάςέως την Πέμπτη 30/4, ενώ την Παρασκευή 1/5 θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στον οικισμό Αστέρια Αγριάς, όπου θα παραμείνει έως το Σάββατο 2/5.

LEIPSANO

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση