Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά
Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά

Πάνδημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου στην Αγριά

Σε κατάνυξης και χαράς η περιοχή της Αγριάς και η τοπική Εκκλησία υποδέχθηκαν, την , τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο φυλάσσεται στον ιστορικό και μνημειακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντα Θεσσαλονίκης.

Το εκόμισε ο Πρωτ. Γεώργιος Χειλάς και υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. , επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, γιατί έδωσε την άδεια και ευλογία του, «να υποδεχθούμε σήμερα στον τόπο μας έναν θησαυρό, το του Αγίου Γεωργίου. Η παραμονή του ανάμεσά μας θα γίνει αφορμή για εντονότερη προσευχή για μια καλύτερη Ελλάδα, για ενδυνάμωση της πίστης και της εμπιστοσύνης μας στο θέλημα του Θεού, για την σ’ όλο τον κόσμο, για την προστασία των ανθρώπων από τον επάρατο θρησκευτικό φανατισμό…». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «οι Άγιοί μας είναι εκείνοι που πρεσβεύουν για εμάς στον Θεό, είναι οι Μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου, που μας καλούν να κρατήσουμε μέσα μας κραταιά την ελπίδα της Αναστάσεως και την βεβαιότητα ότι μόνον ο Χριστός μένει συμπαραστάτης, οδηγός και στήριγμα της ζωής μας…».

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάςέως την Πέμπτη 30/4, ενώ την Παρασκευή 1/5 θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στον οικισμό Αστέρια Αγριάς, όπου θα παραμείνει έως το Σάββατο 2/5.

LEIPSANO

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την παράταση υποβολής αιτήσεων στο #κτηματολόγιο #κτηματολόγιο - https://t.co/pfaP3bJH7X -

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση