Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο ΕΚΒ για κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο ΕΚΒ για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο ΕΚΒ για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε οι προσπάθειες της κυβέρνησης να συναντήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί, η Γραμματεία του διοργανώνει πλατιά την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου  στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΚΒ και καλεί να πάρουν μέρος σε αυτήν διοικητικά συμβούλια, συνδικαλιστές και επιτροπές αγώνα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, των αγροτών, των φοιτητών.

Την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για το ασφαλιστικό και της επιτυχημένης απεργίας στις 4 του μηνός  επισήμαναν συνδικαλιστές, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν  σήμερα μέλη της Γραμματείας του , της ΠΑΣΕΒΕ, του , της και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Όπως ανέφερε το μέλος του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη, στη θα συζητηθεί η ανάγκη οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα ακόμη πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά, πιο μαζικά, με κάθε μορφή, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, αλλά και με 48ωρη Πανεργατική απεργία «αν τολμήσει η συγκυβέρνηση – ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Η κα Καρυδάκη κάλεσε τους για να δυναμωθεί η δράση, ώστε να αποσυρθεί ο νόμος έκτρωμα, ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό. Όπως ανέφερε, ο νόμος δεν παίρνει διορθώσεις, πρέπει να αποσυρθεί, να πληρώσει το κεφάλαιο και να υπάρχει δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Για τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή και Σάββατο, όπου βρέθηκαν και μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε ότι ήταν μια μεγάλη σε όγκο, ζωντάνια και παλμό διαδήλωση στην οποία ένωσαν τη φωνή τους η εργατική τάξη και η μικρομεσαία αγροτιά και το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό.

Ο αγρότης του μπλόκου Αερινού και μέλος της Νίκος Αγγελής ευχαρίστησε τους και εργαζόμενους που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και ανέφερε ότι το μπλόκο του Αερινού, καθώς και τα 67 μπλόκα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Όπως είπε, κάποια μπλόκα επιδιώκουν με τον πρωθυπουργό, με αιτήματα που δεν έχουν σχέση με τη μικρομεσαία αγροτιά, ενώ τα 68 μπλόκα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο Τετάρτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των Εφοριών Πανθεσσαλικά.

«Αν φύγουμε από το δρόμο δεν υπάρχει . Με όσα σχεδιάζουν δεν γυρίζουμε στα χωριά , γιατί δεν θα υπάρξει άλλη μέρα για », τόνισε, προσθέτοντας ότι οι συντάξεις από τα 340 ε σήμερα θα μειωθούν στα 300 ίσως και στα 200 €.

Τέλος, ο Θύμιος  Πατσαρίσιος εκ μέρους του ΜΑΣ, κάλεσε τους φοιτητές και φοιτήτριες να λάβουν μέρος στη σύσκεψη, για τη δημιουργία μετώπου αγώνα, για να μην έρθει στη Βουλή το έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση