Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»
ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»

Κάλεσμα σε συμπόρευση για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα, για μαζικά συνδικάτα, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους, απηύθυναν σήμερα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο, ενόψει του Συλλαλητηρίου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, κάλεσαν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. για οργάνωση της πάλης, την μόνη ελπιδοφόρα επιλογή για τους εργαζόμενους, ώστε να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσει ο λαός τις απώλειες που είχε από την περίοδο της κρίσης.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κ. Στεργίου εξέφρασε το σύνθημα – θέση «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», πρέπει να γίνει υπόθεση πάλης του συνόλου της εργατική τάξη.

Ο ίδιος ανέφερε, οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα. ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να επιλέξουμε ποιος θα είναι αυτός που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπουν: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 € για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε Παιδεία, Υγεία. Να μη μείνει τίποτα από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση.

«Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Είναι η ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκετε στους ταξικούς αγώνες», σημείωσε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας». Επισης είπε ότι βασικός όρος και προϋπόθεση είναι να αλλάξει αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να γυρίσει την πλάτη στις προδοτικές ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και να τραβήξει μπροστά, αποφασιστικά για να δημιουργηθεί ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση