Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Π.Σκοτινιώτης: Θα λάμψει η αλήθεια για την ΕΡΓΗΛ και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη  όσοι τυχόν ευθύνονται
Π.Σκοτινιώτης: Θα λάμψει η αλήθεια για την ΕΡΓΗΛ και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη  όσοι τυχόν ευθύνονται

Π.Σκοτινιώτης: Θα λάμψει η αλήθεια για την ΕΡΓΗΛ και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη  όσοι τυχόν ευθύνονται

 

Δεν οφείλει η στην , λλά η στη

«Η παραγγελία του κ.Εισαγγελέα Εφετών ς να συνεχιστεί η ποινική διερεύνηση του “σκανδάλου ΕΡΓΗΛ” ενδυναμώνει την αισιοδοξία ότι θα λάμψει τελικά η αλήθεια, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι τυχόν ευθύνονται  και η ΔΕΥΑΜΒ θα απαλλαγεί από μια μεγάλη “θηλιά στο λαιμό” της.

Υπενθυμίζουμε ότι η ποινική διαδικασία κινήθηκε με βάση τη μηνυτήρια αναφορά και τη  συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που είχαμε υποβάλει  με απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, και  στη συνέχεια με τη μήνυση που υποβλήθηκε με απόφαση του παρόντος Δ.Σ. της Επιχείρησης.” Τα παραπάνω τόνισε ο τέως δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Πάνος Σκοτινιώτης, με αφορμή την παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών ς να συνεχιστεί η ποινική διερεύνηση του «σκανδάλου ΕΡΓΗΛ».

Ο ίδιος συνέχισε τη δήλωσή του λέγοντας: “Είναι σημαντικό για την πορεία της υπόθεσης ότι η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει πλέον αποδεχθεί, μετά τις αρχικές παλινωδίες, ότι δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ αυτή που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως αυτό τεκμηριώνεται από τα πορίσματα των δύο προβλεπόμενων από το νόμο  Επιτροπών, τις οποίες συγκροτήσαμε με απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης.

Οι Επιτροπές αυτές μπόρεσαν να αποκαλύψουν, με την πιστοποίηση μάλιστα και της ΕΒΕΤΑΜ, το “μυστικό” που κρυβόταν κάτω από τη γη, ότι δηλαδή ο ανάδοχος του έργου είχε πληρωθεί χρήματα για έργο πολλαπλάσιο από αυτό που πράγματι εκτέλεσε. Με μεγάλο ενδιαφέρον, τώρα, περιμένουμε και την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ.

Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, στις 16.6.2011, η υπόθεση αυτή, η πιο σοβαρή από τις πάμπολλες που είχαμε “κληρονομήσει”, φαινόταν χαμένη και οι συνέπειες για τη ΔΕΥΑΜΒ προδιαγράφονταν ολέθριες, σήμερα είμαστε πλέον στο σημείο όπου η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει δυνατά που της επιτρέπουν να υπερασπιστεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της, τα οποία είναι και συμφέροντα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Θέση μας, η οποία διατυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια και στη (συμπληρωματική) μηνυτήρια αναφορά μας, είναι ότι επιβάλλεται να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε εμπλεκομένου προσώπου, είτε της αναδόχου εταιρείας, είτε του τεχνικού συμβούλου του έργου, είτε των αρμοδίων οργάνων της ΔΕΥΑΜΒ.

Αντιμετωπίζοντας την αμαρτωλή αυτή υπόθεση, η οποία αποτελεί πραγματικό δυναμίτη  στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ, με το επιβαλλόμενο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Επιχείρηση, την πόλη και το ευρύτερο συμφέρον, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, διατηρώντας φυσικά τις απόψεις μας ως προς τους χειρισμούς, ότι αυτό που απαιτείται, είναι ένα συμπαγές μέτωπο για την τελική δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Η πρωτοβουλία  είναι προφανές ότι ανήκει πρωτίστως στη ».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση