Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Π.Π.Μ.: Όχι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη
Π.Π.Μ.: Όχι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη

Π.Π.Μ.: Όχι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη

Δεν διδάχθηκε τίποτα από την πανδημία! Κινητοποιήσεις.

Εν μέσω πανδημίας και εκμεταλλευόμενος τις ειδικές συνθήκες, ο Περιβάλλοντος άρχισε χθες να συζητάει, στην Επιτροπή Εμπορίου(!!!) της Βουλής το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες. Χωρίς να δικαιολογείται καμία βιασύνη από τις διατάξεις του, η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε μια άδεια Βουλή. Ο προφανής στόχος επομένως είναι να μη συναντήσει αντιδράσεις στην αντιπεριβαλλοντική του πολιτική.

Δεν δέχθηκε καμία , την οποία ζήτησαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 23 από τις πιο αντιπροσωπευτικές οικολογικές οργανώσεις. Ήδη την αντίθεσή τους έχουν ήδη εκφράσει και πάνω από συλλογικότητες και φορείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ετοιμάζουν αντιδράσεις, παρά τη δυσκολία που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Η πολιτική του κ. Χατζηδάκη δεν είναι μόνο αντιπεριβαλλοντική αλλά και αντιδημοκρατική. Εκτός των ειδικών συνθηκών, λόγω κορωναϊού, έθεσε σε μόνο για 14 μέρες ένα νομοσχέδιο με 63 άρθρα. Το νομοσχέδιο αυτό μάλιστα, τ που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνει πάνω από τα διπλάσια και συγκεκριμένα 130 άρθρα! Τόση δημοκρατία!

Σε γενικές γραμμές, το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τις περιοχές Νατούρα 2000, νομιμοποιεί, αντισυνταγματικά, πάνω από 500.000 αυθαίρετα μέσα σε δάση, αναθέτει σε ιδιώτες, όχι τη σύνταξη, αλλά τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με ασφυκτικές προθεσμίες, ακυρώνει τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επενδύσεων, υποβαθμίζει τους φορείς διαχείρισης, στους οποίους μάλιστα θα ασκείται πλέον κεντρικός έλεγχος και τέλος δεν δίνει λύσεις στη διαχείριση των αποβλήτων, που αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο «αγκάθι» για τη χ μας.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί του πολίτες σε , κατά του νομοσχεδίου, την επόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στην , του Βόλου, ακριβώς την ώρα που θα αρχίσει στην «» της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση