Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών
Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών

Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών

Με  ερώτησή του στα αρμόδια Υπουργεία (Ναυτιλίας, Μεταφορών και Οικονομίας) ο Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος επισημαίνει το τεράστιο κόστος των εκπαιδευτικών που διορίζονται και διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Επικράτειας.

 “Οι συνεχόμενες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι αυξήσεις των κρατήσεων, η άνοδος του κόστους ζωής, η εκ νέου της φορολογίας, το κόστος των ενοικίων και οι μεγάλες των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστούν  την καθημερινή διαβίωση των εκπαιδευτικών τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδος πολύ δύσκολη. Το υψηλό κόστος ζωής λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς εκπαιδευτικούς στα να δηλώσουν απομακρυσμένες και δη ακριτικές περιοχές για να υπηρετήσουν, με τα λειτουργικά κενά στα σχολεία αυτών των περιοχών να παραμένουν για μήνες ακάλυπτα. Είναι επαναλαμβανόμενη  η περίπτωση των εκπαιδευτικών που μετακινούνται καθημερινά ακόμη και σε διαφορετικούς Νομούς και καλούνται να πληρώσουν και βενζίνη.

Χαρακτηριστική είναι και η κατάσταση των εκπαιδευτικών στη που υπηρετούν στις Σποράδες οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια” επισημαίνει ο .

«Πολλοί είναι οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών ανά την επικράτεια που αντιδρούν στην οικονομική εξαθλίωση που τους έχει φέρει η μνημονιακή πολιτική της Κυβερνήσεως -ΑΝΕΛ και πρέπει να υπάρξει μια οριστική λύση καθώς πρόκειται για ζήτημα διαβίωσης» καταλήγει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση