Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών
Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών

Π. Ηλιόπουλος: Δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης για τους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών

Με  ερώτησή του στα αρμόδια Υπουργεία (Ναυτιλίας, Μεταφορών και Οικονομίας) ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής ς Παναγιώτης  επισημαίνει το τεράστιο κόστος των εκπαιδευτικών που διορίζονται και διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Επικράτειας.

 “Οι συνεχόμενες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι αυξήσεις των κρατήσεων, η του κόστους ζωής, η εκ νέου αύξηση της φορολογίας, το κόστος των ενοικίων και οι μεγάλες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστούν  την καθημερινή διαβίωση των εκπαιδευτικών τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδος πολύ δύσκολη. Το υψηλό κόστος ζωής λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς εκπαιδευτικούς στα να δηλώσουν απομακρυσμένες και δη ακριτικές περιοχές για να υπηρετήσουν, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κενά στα αυτών των περιοχών να παραμένουν για μήνες ακάλυπτα. Είναι επαναλαμβανόμενη  η περίπτωση των εκπαιδευτικών που μετακινούνται καθημερινά ακόμη και σε διαφορετικούς Νομούς και καλούνται να πληρώσουν Διόδια και .

Χαρακτηριστική είναι και η κατάσταση των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία που υπηρετούν στις Σποράδες οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για έκπτωση στα ” επισημαίνει ο βουλευτής.

«Πολλοί είναι οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών ανά την επικράτεια που αντιδρούν στην οικονομική εξαθλίωση που τους έχει φέρει η μνημονιακή της Κυβερνήσεως -ΑΝΕΛ και πρέπει να υπάρξει μια οριστική λύση καθώς πρόκειται για ζήτημα διαβίωσης» καταλήγει ο βουλευτής της Χρυσής ς, Π. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση