Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέο ΔΣ στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου του Ορφανοτροφείου
Νέο ΔΣ  στη Φιλόπτωχο  Αδελφότητα  Βόλου του Ορφανοτροφείου

Νέο ΔΣ στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου του Ορφανοτροφείου

Oλοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου του υ. Συνολικά ψήφισαν 182 άτομα, την ψήφο των οποίων διεκδίκησαν 21 υποψήφιοι.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, στο νέο εννεαμελές Δ.Σ. της Φιλοπτώχου εκλέγονται οι εξής:

Ιωάννου Σοφία (89 ψήφους), Άγγελος (80), Γιαννακός Ιωάννης (80), Τσιάντου Λίλη (78), Αλεξίου Στυλιανός (72), Γεωργακλή Παναγιώτα (70), Ευδαίμων Νικόλαος (70), Κάβουρας Κων/νος (69), Τσατσαρώνης Ιωάννης (66).

Από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα ορίζονται τα τρία εκ των πέντε μελών του Δ.Σ. του υ Βόλου, ενώ τα άλλα δύο μέλη (συν δύο αναπληρωματικά) ορίζονται με απόφαση του δημάρχου.

Nα σημειωθεί ότι από την άλλη βδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το της Φιλοπτώχου Αδερφότητας που διοικεί το Ορφανοτροφείο μετά τις χθεσινές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν. Η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ορφανοτροφείου – πριν τη διοίκηση Πρωτοδικείου και πρώτη σε ψήφους στη νέα διοίκηση Σοφία Ιωάννου έκανε λόγο για ηθική ικανοποίηση κι όπως είπε «Θα θέλαμε να είχαμε την πλειοψηφία, αλλά θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν το Ίδρυμα. Εγώ νιώθω ηθική ικανοποίηση, γιατί 1,5χρόνο έφαγα τόση λάσπη από ανθρώπους που θέλανε να με πλήξουνε, αλλά ο κόσμος με στήριξε με την ψήφο του. Εμείς θα σταθούμε στα μέλη, γιατί είμαστε εθελοντές. Αν δεν μας θέλουν δίπλα τους, κακώς».

Για την ένταση που δημιουργήθηκε κατά την χθεσινή εκ διαδικασία, η κα. Ιωάννου, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν εντάσεις με κάποιους που έδιναν χαρτάκια με ονόματα και πρόσθεσε: «Το Ίδρυμα δεν είναι ούτε δικό μου, ούτε κανενός» τόνισε και συνέχισε «και τ που ο είναι πιο ενεργός, εμείς καλοπροαίρετα θα είμαστε στο πλευρό τους».

Τέλος σχετικά με πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υποψήφιος που εκλέχτηκε στη νέα διοίκηση φέρεται να έχει στραφεί δικαστικά εναντίον του Ορφανοτροφείου, η κα. Ιωάννου δε θέλησε να σχολιάσει αλλά αρκέστηκε να πει: «Καλό είναι να κλείσουμε τα παλιά και να συνεργαστούμε, για το καλό αυτών των 22 παιδιών που έχουν την ανάγκη μας».

Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αρχή του Βόλου χαιρετίζει τη δημοκρατικά νεοεκλεγείσα διοίκηση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας – Ορφανοτροφείου και εύχεται κάθε στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει, προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του σημαντικού για την κοινωνία μας Ιδρύματος και να το καταστήσει πρότυπο για άλλα παρεμφερή.

Όπως αναφέρεται: “Είναι προφανές ότι άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης πρέπει να είναι η αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος, χωρίς καμία υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας, και με αδιαπραγμάτευτο κι αποκλειστικό στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό.

Ο , παρά τις αθλιότητες και τις διχαστικές προσπάθειες από τους γνωστούς κύκλους της πόλης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο αυτό, αυστηρά στο πλαίσιο που ο Νόμος ορίζει, αφού είναι εποπτεύουσα αρχή, χωρίς οιαδήποτε παρέμβαση ή άλλου είδους εμπλοκή στη διοίκηση, όπως άλλωστε έπραξε μέχρι τ.”

"Αλιεύοντας" την είδηση