Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ομόφωνη απόφαση της ΕΠΖ για καθορισμό θέσεων διτρόχων στο κέντρο της πόλης
Ομόφωνη απόφαση της ΕΠΖ  για καθορισμό  θέσεων διτρόχων στο κέντρο της πόλης

Ομόφωνη απόφαση της ΕΠΖ για καθορισμό θέσεων διτρόχων στο κέντρο της πόλης

Ομόφωνα εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Βόλου ο καθορισμός θέσεων μοτό και ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης.

Ο συγκοινωνιολόγος του Δήμου Κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε ευπρόσδεκτα τα δίτροχα και για το λόγο αυτό χωροθετούνται ειδικές θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα και μοτό , σε σημεία που υπάρχει ζήτηση.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας έκανε λόγο για μια εξαιρετικά θετική κίνηση , σημειώνοντας πως είναι μια καλή αρχή. Ωστόσο πρότεινε να γίνουν πιο εξειδικευμένες μελέτες για τα μοτό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά, ενώ για τα ποδήλατα πρότεινε να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης σε όλο το εύρος του εμπορικού κέντρου Βόλου και Ν. Ιωνίας, ανά 2-3 ο.τ..

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης εξήγησε ότι το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά με 300 θέσεις ποδηλάτων , με τη μορφή σπείρας του Αττικού Μετρό, ενώ αποκάλυψε πως ο Δήμος διαπραγματεύεται με ιδιώτες προκειμένου να του παραχωρήσουν να κάνει χρήση δυο πάρκιγνκ στο κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα.

Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος πρότεινε να ισχύσει το μέτρο σε όλη την πόλη και να να μην δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στην οδό Ερμού και στην οδό Γκλαβάνη διότι –όπως τόνισε- τα μοτοποδήλατα ηχορυπαίνουν.

Οι θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων που χωροθετούνται είναι στα εξής σημεία:

-Γκλαβάνη (μεταξύ Ερμού και Κονταράτου)

- με Ερμού

-Κονταράτου με Όγλ

-Γκλαβάνη και Αγ. Νικολάου (έναντι τραπέζης Ελλάδος)

-Τάκη Οικονομάκη με Κουμουνδούρου

Οι θέσεις στάθμευσης μοτοποδηλάτων που χωροθετούνται είναι στα εξής σημεία:

-Γκλαβάνη (από 28ης έως Τάκη Οικονομάκη)

-Ερμού ( από Μηλίνης έως Όγλ)

-Κουμουνδούρου (από Τ. Οικονομάκη έως Γαλλίας)

-Όγλ (Ιάσονος-Δημητριάδος , πλην θέσεων ΑΜΕΑ)

-Μαυροκορδάτου (Ιάσονος-Δημητριάδος , πλην θέσεων ΑΜΕΑ)

Μπάρα στον Αγ. Νικόλαο

Επίσης αποφασίστηκε να τοποθετηθεί μπάρα στον Αγ. Νικόλαο πάνω από τα ΕΛΤΑ, η οποία όμως δεν θα εμποδίζει ασθενοφόρα πυροσβεστικά οχήματα να κινούνται.
Μάλιστα ο κ. Σταυρίδης εξήγησε ότι ίδια μπάρα λειτουργεί και στην οδό Κουμουνδούρου και το χαρακτήρισε δοκιμασμένο μέτρο, αλλά σημείωσε ότι άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφθορές.

Τέλος, αναβλήθηκε η κρίση αιτήματος για τροποποίηση διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 1,3,15 και για υλοποίηση συναφών ρυθμίσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή «Άναυρος», μετά από αίτημα κατοίκων.

Για πολυκατάστημα στην Αγριά

Στη διερεύνηση για τη λειτουργία μεγάλου πολυκαταστήματος στην Αγριά θα προχωρήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν προσήλθε στην Επιτροπή για έγκριση.
Όπως ανέφερε ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος το συγκεκριμένο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις 24 Μαρτίου , προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην τοπική αγορά της Αγριάς.
Η πρόεδρος της ΕΠΖ Μινα Καλογήρου δεσμεύτηκε πως θα εξεταστεί το θέμα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση