Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ομόφωνα το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας στην συνεδρίαση της ΕΠΖ
Ομόφωνα το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας στην συνεδρίαση της ΕΠΖ

Ομόφωνα το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας στην συνεδρίαση της ΕΠΖ

Ομόφωνα ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τη Β2 φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), τη μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της και Β1 Φάσης της μελέτης και τη μελέτη Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας.

Όπως είπε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Γιάννης Μαυραντώνης, στην ’ και στη Β1 φάση της μελέτης έγιναν οι παρατηρήσεις, που ενσωματώνονται στο Β2 Στάδιο, για να λάβει την τελική της μορφή, ενώ οριοθετήθηκε η περιοχή προστατευόμενων πηγών στην περιοχή Μάνα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΓΜΕ κι έγινε χωροθέτηση σημείου αποθήκευσης οικοδομικών υλικών.

Στη μελέτη προτείνεται χωροθέτηση νέου χώρου στάθμευσης, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να αποσυμφορηθεί η Μπράνη, προς το γήπεδο της Πορταριάς, γίνεται εντοπισμός και χωροθέτηση χώρων στάθμευσης περιμετρικά του οικισμού, με ηλεκτρονικό έλεγχο, προβλέπεται χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων στην περιοχήτης κατασκήνωσης.

Τέλος, προβλέπεται μελέτη για των πηγών, ανάδειξη μονοπατιού στην πηγή Τσουγριάς, αναδάσωση του Σαρακηνού, μελέτη διαχείρισης πυρκαγιών και λιμνοδεξαμενή στη θέση Καλιακούδα.

Μετά την έγκριση της τελικής φάσης του ΣΧΟΟΑΠ, αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στη συνέχεια θα σταλεί στην για έγκριση.

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση της ΕΠΖ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η κοπή τριών δένδρων, επί της οδού Κύπρου, πάνω από τη Μαβίλη, έλαβε η ΕΠΖ, με αρνητική ψήφο των Νίκου Στόικου και Απ. Μαλαματίνη.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ανέφερε ότι τα δένδρα είναι καταμεσίς του πεζοδρομίου, με να μην υπάρχει χώρος για εύκολη διέλευση κυρίως ηλικιωμένων και οι ρίζες τον δένδρων έχουν τινάζει της πλάκες πάνω από την επιφάνεια, ενώ πρότεινε να φυτευτούν άλλα δένδρα προς την πλευρά του δρόμου, για να μείνει ελεύθερος χώρος 1,50 μ. για πεζούς.

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου για την κοπή επικίνδυνων πεύκων στο παραλιακό μέτωπο της . Αγχιάλου, που έχουν ύψος πάνω από 8 και έντονη κλίση, με άμεσο κίνδυνο να πέσουν. Για το θέμα ο σύμβουλος της μειοψηφίας . Στόικος ψήφισε λευκό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση