Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ομόφωνα εγκρίθηκε η Β1 φάση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας
Ομόφωνα εγκρίθηκε η Β1 φάση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Β1 φάση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας

Oμόφωνα εγκρίθηκε στη σημερινή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) το β1 Στάδιο της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτας.

Η Β2 φάση πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους προκειμένου να εγκριθεί και μην απενταχθεί το από το ΕΣΠΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκ. Στόικος στάθηκε στο θέμα των χρήσεων γης, τονίζοντας πως «ο έχει πρόβλημα επέκτασης. Πρέπει τα θέματα με τις χρήσεις γης να διευθετηθούν έγκαιρα, καθώς υπάρχουν ειδικές με δεδομένο ότι η είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός» προσέθεσε.

Στη συνέχεια υπηρεσιακός παράγοντας που επιβλέπει τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ ανέφερε ότι «έχουν απαντηθεί οι 39 παρατηρήσεις από τη Δημοτική Ενότητα και της Μακρινίτσας και στόχος είναι να μην μεταφερθούν δραστηριότητες στις γύρω περιοχή από το ΒΙΟΠΑ».

Από την πλευρά του ο μελετητής κ. Δεμερίδης τόνισε ότι «έχουν εντοπιστεί όλα τα προβλήματα για το θέμα και στη Β2 φάση θα υπάρξουν διευκρινίσεις που θα λύνουν τα συγκεκριμένα ζητήματα», ενώ μετά από παρατήρηση της αντιδημάρχου και προέδρου της ΕΠΖ Μίνας Καλογήρου, δεσμεύτηκε ότι η Β2 φάση θα παραδοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι με βάση όσα αναφέρονται στη Β1 φάση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας, στην περιοχή επιτρέπονται μεταξύ των άλλων η κατοικία, τα επαγγελματικά εργαστήρια του αρθ.17 .3982/11, οι αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Στην πρόταση αναφέρεται ότι επειδή σε μικρή απόσταση αναπτύσσονται παρόμοιες δραστηριότητες προβλεπόμενες από το ΓΠΣ , προτείνεται η επανεξέταση των επιτρεπόμενων χρήσεων στη περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί μεταξύ των προβλεπομένων στο ΣΧΟΟΑΠ Μακρυνίτσας και στο ΓΠΣ Βόλου και, λόγω των διαφορετικών αξιών γης, παρατηρηθεί μαζική μετατόπιση δραστηριοτήτων, από την μία περιοχή στην άλλη, με αποτέλεσμα τη αλλοίωση του γεωργικού της χαρακτήρα. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αποτελεί και καταφύγιο άγριας ζωής, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος της έχει χαρακτηρισθεί ως αναδασωτέα έκταση (252.060 στρ.) με το χαρακτηρισμό «αισθητικό άλσος», προτείνεται η επανεξέταση των επιτρεπόμενων χρήσεων στη περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί μεταξύ των προβλεπομένων στο ΣΧΟΟΑΠ Μακρυνίτσας και στο ΓΠΣ Βόλου και, λόγω των διαφορετικών αξιών γης, παρατηρηθεί μαζική μετατόπιση δραστηριοτήτων από την μία περιοχή στην άλλη με αποτέλεσμα τη αλλοίωση του χαρακτήρα της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση