Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ
Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ

Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο είχαν, χθες εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Τα μέλη της βαλλοντικής Πρωτοβουλίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από την ανταπόκριση που βρήκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενώ χαρακτήρισαν θετικές τις κοινές απόψεις και θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

  • Η μεταφορά των φορτοεκφορτώσεων του σε άλλη προβλήτα, ώστε να σταματήσει η όχληση που υπάρχει στη συνοικία του Παλιού υ. Στη νέα θέση θα υπάρξει συνεχής διαβροχή του και περιβαλλοντική διαχείριση των υγρών αποβλήτων.
  • Για το πρόβλημα της αερορύπανσης από τα πλοία, θα επιδιωχθεί να κατασκευαστεί σύστημα ς κατά των ελλιμενισμό τους, ώστε να μην υπάρχει αέρια ρύπανση.
  • Στο σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένος είναι η προμήθεια φωτοβολταϊκών για παραγωγή ς και λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης για εξοικονόμηση ς.

-Εξετάζεται η επαναλειτουργία του σιλό που έχει δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 15.000 κυβικών μέτρων υλικών. Διαπιστώθηκε ότι οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν έχουν πρόβλημα. Θα υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη και περιβαλλοντική με σακόφιλτρα και σύστημα αποκονίωσης με επιπλέον χοάνες με τηλεσκοπικό σωλήνα.

  • Θα βελτιωθεί ο καθαρισμός του λιμανιού.
  • Για τα κρουαζιερόπλοια υπάρχει συνεργασία με τους πράκτορες για τη της μετακίνησης των επιβατών προς την πόλη και είναι έτοιμο προς λειτουργία σύστημα ISPS CODE για έλεγχο και των επιβατών.

  • Συζητήθηκε η αναμόρφωση και ο εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της Αγριάς και των εκεί καταστημάτων.

  • -Ο κ. Σταυριδόπουλος βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση για ανάδειξη του υγροτόπου της Μπουρμπουλήθρας, την επέκταση του πάρκιν και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη φιλοξενία στο λιμάνι υ της Αργούς.

    • Οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας παρακάλεσαν τον κ. Σταυριδόπουλο να βρεθεί λύση για να συνεχίσουν οι άμαξες να κυκλοφορούν στην παραλία, γεγονός που είναι προς το συμφέρον του τουρισμού της περιοχής.

    Τέλος υπήρξε αμοιβαία θέληση για συνέχιση της συνεργασίας για την περιβαλλοντική διαχείριση του λιμανιού του Βόλου.

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση