Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ
Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ

Κοινές απόψεις και θέσεις Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας -διοίκησης ΟΛΒ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο είχαν, χθες εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Τα μέλη της βαλλοντικής Πρωτοβουλίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από την ανταπόκριση που βρήκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος , ενώ χαρακτήρισαν θετικές τις κοινές απόψεις και θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

 • Η μεταφορά των φορτοεκφορτώσεων του σκραπ σε άλλη , ώστε να σταματήσει η όχληση που υπάρχει στη συνοικία του Παλιού υ. Στη νέα θέση θα υπάρξει συνεχής διαβροχή του σκραπ και περιβαλλοντική διαχείριση των υγρών αποβλήτων.
 • Για το πρόβλημα της αερορύπανσης από τα πλοία, θα επιδιωχθεί να κατασκευαστεί σύστημα ς κατά των ελλιμενισμό τους, ώστε να μην υπάρχει αέρια ρύπανση.
 • Στο σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένος είναι η προμήθεια φωτοβολταϊκών για παραγωγή ενέργειας και λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας.

-Εξετάζεται η επαναλειτουργία του σιλό που έχει δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 15.000 κυβικών μέτρων υλικών. Διαπιστώθηκε ότι οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν έχουν πρόβλημα. Θα υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη και περιβαλλοντική προστασία με σακόφιλτρα και σύστημα αποκονίωσης με επιπλέον χοάνες με τηλεσκοπικό σωλήνα.

 • Θα βελτιωθεί ο καθαρισμός του λιμανιού.
 • Για τα κρουαζιερόπλοια υπάρχει με τους πράκτορες για τη ρύθμιση της μετακίνησης των επιβατών προς την πόλη και είναι έτοιμο προς λειτουργία σύστημα ISPS CODE για έλεγχο και προστασία των επιβατών.

 • Συζητήθηκε η αναμόρφωση και ο εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της ς και των εκεί καταστημάτων.

 • -Ο κ. βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση για ανάδειξη του υγροτόπου της Μπουρμπουλήθρας, την επέκταση του πάρκιν και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη φιλοξενία στο λιμάνι Μουσείου της Αργούς.

  • Οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας παρακάλεσαν τον κ. Σταυριδόπουλο να βρεθεί λύση για να συνεχίσουν οι άμαξες να κυκλοφορούν στην , γεγονός που είναι προς το συμφέρον του τουρισμού της περιοχής.

  Τέλος υπήρξε αμοιβαία θέληση για συνέχιση της ς για την περιβαλλοντική διαχείριση του λιμανιού του Βόλου.

  "Αλιεύοντας" την είδηση