Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου
Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο  σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε πό την πλευρά της το έργο που φορά τη «Διασύνδεση Υδρευτικών Γεωτρήσεων Σκιάθου με Δεξαμενή Νερού Ύδρευσης», προϋπολογισμού 350.000 € και κόστους 203.000 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Θεσσαλίας και υλοποίησης ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της . Το έργο εξασφαλίζει επάρκεια, αλλά και καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού, μειώνοντας το πρόβλημα της ύπαρξης υδραργύρου στο του νησιού.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 02/04/2013, η σύμβαση του υπογράφηκε στις 09/09/2013 και περατώθηκε στις 08/08/2015. Το έργο προέβλεπε, όπως και έγινε, την υπόγεια τοποθέτηση αγωγού ύδρευσης διαστάσεως Φ140, ώστε να συνδεθεί η γεώτρηση που βρίσκεται στη περιοχή Πλαγιά (Αγ. Αντώνιος) με τη δεξαμενή νερού της Σκιάθου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2450m από τη γεώτρηση.

Για να παραδοθεί στο σύνολό του το έργο απομένει να γίνει αυτή η σύνδεση από τη ΔΕΥΑ Σκιάθου, η οποία πραγματοποιεί αναβάθμιση στις του υδραγωγείου και του αντλιοστασίου προκειμένου να μπορέσουν στο μέλλον να συνδεθούν και οι αγωγοί που θα «έρθουν» από άλλες .

Με το έργο αυτό μειώνεται η υπεράντληση υδάτων, καταπολεμείται η υφαλμύρωση και αντιμετωπίζεται το φαινόμενο ύπαρξης υδραργύρου στο του νησιού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση