Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου
Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο  σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο σύνδεσης των γεωτρήσεων ύδρευσης με τη δεξαμενή Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε πό την πλευρά της ς Θεσσλίας το έργο που αφορά τη «Διασύνδεση Υδρευτικών Γεωτρήσεων Σκιάθου με Δεξαμενή Νερού Ύδρευσης», προϋπολογισμού 350.000 € και κόστους 203.000 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και φορέας υλος ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. και Σποράδων. Το έργο εξασφαλίζει επάρκεια, αλλά και καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού, μειώνοντας το πρόβλημα της ύπαρξης υδραργύρου στο νερό του νησιού.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 02/04/2013, η σύμβαση του υπογράφηκε στις 09/09/2013 και περατώθηκε στις 08/08/2015. Το έργο προέβλεπε, όπως και έγινε, την υπόγεια τοποθέτηση αγωγού ύδρευσης διαστάσεως Φ140, ώστε να συνδεθεί η γεώτρηση που βρίσκεται στη περιοχή Πλαγιά (Αγ. Αντώνιος) με τη δεξαμενή νερού της Σκιάθου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2450m από τη γεώτρηση.

Για να παραδοθεί στο σύνολό του το έργο απομένει να γίνει αυτή η σύνδεση από τη Σκιάθου, η οποία πραγματοποιεί αναβάθμιση στις του υδραγωγείου και του αντλιοστασίου προκειμένου να μπορέσουν στο μέλλον να συνδεθούν και οι αγωγοί που θα «έρθουν» από άλλες .

Με το έργο αυτό μειώνεται η υπεράντληση υδάτων, καταπολεμείται η υφαλμύρωση και αντιμετωπίζεται το φαινόμενο ύπαρξης υδραργύρου στο νερό του νησιού.

"Αλιεύοντας" την είδηση