Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκλήρωση αισθητικών παρεμβάσεων 2015
Ολοκλήρωση  αισθητικών παρεμβάσεων 2015

Ολοκλήρωση αισθητικών παρεμβάσεων 2015

Με δύο εντυπωσικές συνθέσεις του κηπουρού- Κλλιτέχνη Γιάννη Κοντοπαναγιώτη στους Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας και Αγ. Νικολάου ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Πρασίνου τις προγραμματισμένες διαμόρφωσης χώρων για το 2015.

Είχαν προηγηθεί η διακόσμηση των ιστών φωτισμού της Παραλίας του Βόλου με ανθοφόρες συνθέσεις, οι εντυπωσιακές συνθέσεις στις «κούπες» στη συμβολή των οδών με 2ας Νοεμβρίου, οι ανθοστήλες στο Τρίγωνο Λαμπράκη, η διαμόρφωση των φυτοδοχείων στην οδό Λαρίσης και βέβαια η παρέμβαση στις οδούς και Ιάσονος ,τους δρόμους με τις ελιές και τα κυκλάμινα, που άλλαξε την εικόνα του κέντρου του Βόλου.

Είναι εμφανείς στην πόλη του Βόλου και οι εργασίες κλαδέματος που είναι σε εξέλιξη από την Διεύθυνση Πρασίνου και αποσκοπούν στην ανανέωση της κόμης των δέντρων, τη διαμόρφωση της σε καλλωπιστικά σχήματα, την απομάκρυνση ξερών και επικίνδυνων κλαδιών, την αναγέννηση των φυτών με νέους υγιής βλαστούς, την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, την αντιμετώπιση δυσχερειών από την άναρχη των δέντρων και τη θωράκιση της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα για λόγους Πολιτικής Προστασίας. Οι εργασίες κλαδέματος ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν στη συνοικία της ς, του Παλιού Λιμεναρχείου, του Τελωνείου, της Παραλίας, του Αγ. Κωνσταντίνου, και της Περιοχής του Αναύρου.

Επίσης ολοκληρώθηκε το κλάδεμα στις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες του Πολεοδομικού συγκροτήματος, (Ιάσονος, Δημητριάδος, Πολυμέρη, Αγ. Δημητρίου, Αναλήψεως, 2ας Νοεμβρίου, ς, Περαιβού, Αλεξάνδρας, Ιωλκού), του κέντρου του Βόλου με την προοπτική διαμόρφωσης της κόμης των δέντρων σε καλλωπιστικά σχήματα, και η μεγάλη παρέμβαση κλαδέματος ψηλών και επικίνδυνων δέντρων στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη που εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες κλαδέματος συνεχίζονται πάντα με την επίβλεψη γεωτεχνικών της Διεύθυνσης και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες συν της πόλης.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου: «υλοποιούμε σταδιακά την υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής ότι η εικόνα της πόλης του Βόλου θα αλλάξει. Μέσα σε λίγο χρόνο, δώσαμε ένα δείγμα της πόλης που οραματιζόμαστε. Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλη ήταν η συμβολή όλων των εργαζομένων της Διεύθυνσης Πρασίνου τους οποίους με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν, με μεράκι, οργάνωση και προγραμματισμό, για να έχουμε ένα τόσο αξιόλογο που το απολαμβάνουν και το χαίρονται οι Δημότες και οι επισκέπτες του Βόλου. Και η προσπάθεια συνεχίζεται με περισσότερο Πράσινο και περισσότερο χρώμα.
prasino1prasino2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση