Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι
Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι

Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι

Ολοκληρώνετι η δημοτική οδοποιί, συνδετήριων δρόμων με τον περιφερειακό.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 450.00 ευρώ , που με την έκπτωση διαμορφώνεται στο ποσό των 265.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το εκτελεί η εταιρεία «Ανάληψη ΕΠΕ».

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του δημόσιου διαγωνισμού του παραπάνω έργου.

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρακτικό δημόσιου διαγωνισμού του έργου «συντήρηση πλακόστρωτων πεζοδρομίου και κοινοχρήστων χώρων.

Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Σπ. Τσιραντωνάκης ενημέρωσε πως η υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια (πλακοστρώσεις) , αφού διαθέτει δυο άτομα για το συγκεκριμένο έργο και όχι σχετικά .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ , ενώ με την έκπτωση διαμορφώθηκε στις 62.200 ευρώ.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εκμίσθωση του λούνα παρκ στην Βόλου με ποσό 40.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά και ο επικεφαλής της Απ. Νάνος λευκό.

Εν τω μεταξύ, αλλάζει ο ανάδοχος για την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, λόγω αποχώρησης δύο μηχανικών από την μελετητική ομάδα της μειοδότριας εταιρίας και διότι η εταιρία δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός 20 ημερών.

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Τσιραντωνάκης τόνισε ότι το έχει προβλήματα, έγιναν κάποιες επεμβάσεις και η στατική μελέτη θα προχωρήσει άμεσα.

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση να ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης ο επόμενος υποψήφιος στον διαγωνισμό, με το ποσό της μελέτης να διαμορφώνεται στα 41.969,40 €, μετά την έκπτωση 70% χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση εκπόνησης της στατικής μελέτης τοιχίου αντιστήριξης στον Άγιο Λαυρέντιο, ενώ αναφέρθηκε ότι το κόστος της μελέτης και του έργου θα αναλάβουν, τουλάχιστον κατά το ήμισυ οι δύο ιδιοκτήτες.

Η μελέτη ανατέθηκε σε μηχανικό με έδρα το Βόλο που προσέφερε ποσό 200 €, που ήταν μικρότερο της προεκτιμώμενης αμοιβής, οπότε το κόστος διαμορφώνεται στα 542,25 € με τον ΦΠΑ.

Τέλος στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας των Η που θα τεθεί προς και στο Δημοτικό συμβουλίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας ανέφερε πως μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη απαιτείται νέος εσωτερικός κανονισμός για τα Η. Ο ίδιος ενημέρωσε πως μειώνεται στα 5 ευρώ/άτομο η ετήσια συνδρομή των εξυπηρετούμενων αντί για 6 ευρώ που ίσχυσε μέχρι πρότινος, ενώ αν πρόκειται για ζευγάρι θα πληρώνουν ετήσια συνδρομή 10 ευρώ.

Στον εσωτερικό κανονισμό τίθεται και θέμα αυτοδιαχείρισης των ΚΑΠΗ, αν και σε του κ. Μπατζιάκα με τους εξυπηρετούμενους των ΚΑΠΗ, δεν το δέχθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση