Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι
Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι

Ολοκληρώνονται οι συνδετήριοι με τον περιφερειακό δρόμοι

Ολοκληρώνεται η δημοτική οδοποιία, συνδετήριων δρόμων με τον περιφερειακό.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 450.00 ευρώ , που με την έκπτωση διαμορφώνεται στο ποσό των 265.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το εκτελεί η εταιρεία « ΕΠΕ».

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του δημόσιου διαγωνισμού του παραπάνω έργου.

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρακτικό δημόσιου διαγωνισμού του έργου «συντήρηση πλακόστρωτων πεζοδρομίου και κοινοχρήστων χώρων.

Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Σπ. Τσιραντωνάκης ενημέρωσε πως η υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια (πλακοστρώσεις) , αφού διαθέτει δυο άτομα για το συγκεκριμένο έργο και όχι σχετικά μηχανήματα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ , ενώ με την έκπτωση διαμορφώθηκε στις 62.200 ευρώ.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εκμίσθωση του λούνα παρκ στην εμποροπανήγυρη Βόλου με ποσό 40.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος λευκό.

Εν τω μεταξύ, αλλάζει ο ανάδοχος για την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, λόγω αποχώρησης δύο μηχανικών από την μελετητική ομάδα της μειοδότριας εταιρίας και διότι η εταιρία δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός 20 ημερών.

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Τσιραντωνάκης τόνισε ότι το κτίριο έχει προβλήματα, έγιναν κάποιες επεμβάσεις και η στατική μελέτη θα προχωρήσει άμεσα.

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση να ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης ο επόμενος υποψήφιος στον διαγωνισμό, με το ποσό της μελέτης να διαμορφώνεται στα 41.969,40 €, μετά την έκπτωση 70% χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση εκπόνησης της στατικής μελέτης τοιχίου αντιστήριξης στον Άγιο Λαυρέντιο, ενώ αναφέρθηκε ότι το κόστος της μελέτης και του έργου θα αναλάβουν, τουλάχιστον κατά το ήμισυ οι δύο ιδιοκτήτες.

Η μελέτη ανατέθηκε σε μηχανικό με έδρα το Βόλο που προσέφερε ποσό 200 €, που ήταν μικρότερο της προεκτιμώμενης αμοιβής, οπότε το κόστος διαμορφώνεται στα 542,25 € με τον ΦΠΑ.

Τέλος στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας των ΚΑΠΗ που θα τεθεί προς έγκριση και στο Δημοτικό συμβουλίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας ανέφερε πως μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη απαιτείται νέος εσωτερικός κανονισμός για τα ΚΑΠΗ. Ο ίδιος ενημέρωσε πως μειώνεται στα 5 ευρώ/άτομο η ετήσια συνδρομή των εξυπηρετούμενων αντί για 6 ευρώ που ίσχυσε μέχρι πρότινος, ενώ αν πρόκειται για ζευγάρι θα πληρώνουν ετήσια συνδρομή 10 ευρώ.

Στον εσωτερικό κανονισμό τίθεται και θέμα αυτοδιαχείρισης των ΚΑΠΗ, αν και σε συνάντηση του κ. Μπατζιάκα με τους εξυπηρετούμενους των ΚΑΠΗ, δεν το δέχθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση