Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Όλοι φταίνε εκτός από τον Γ.Α.Π. για το κατάντημα της Ελλλάδας
Όλοι φταίνε εκτός από τον Γ.Α.Π. για το κατάντημα της Ελλλάδας

Όλοι φταίνε εκτός από τον Γ.Α.Π. για το κατάντημα της Ελλλάδας

Εκτός πργμτικότητας ο πρόεδρος του ΚΗΔΙΣΟ

«Η όλη συζήτηση έχει αποπροσανατολίσει τον κόσμο κι η ουσία είναι ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο κι αν είχε γίνει αυτό θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση». Τάδε έφη ο .Α.Π. σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βόλο , μετά το «κράξιμο» που έφαγε από το δήμαρχο της πόλης.

Μάλιστα, απτόητος για όσα τραγικά βιώνει η χώρα και οι πολίτες της μετά την πρωθυπουργία του και σαν να ζει σε άλλο πλανήτη ο .Α.Π. επέμεινε λέγοντας: «Σηκώσαμε ένα βάρος που δε μας ανήκε. Είμαι περήφανος που έκανα τα πατριωτικό μου καθήκον».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει η χώρα να φτιάξει ένα σύστημα που θα διασφαλίζει το αίσθημα του δικαίου, ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα αποδίδει σύντομα δικαιοσύνη, ένα πολιτικό σύστημα που θα απεμπλακεί από τις πελατειακές σχέσεις κι ένα σύστημα ς που θα βλέπει ευρύτερα τις ανάγκες της ς.

Επίσης έκανε λόγο για εμμονή από πλευράς των εταίρων, τονίζοντας ότι απαιτούνται αλλαγές. «Τώρα είμαστε στις κόκκινες γραμμές . Έχει χαθεί ο έντιμος συμβιβασμός και η εμπιστοσύνη. Έχουμε κάνει πολύ δρόμο. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα . Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει σοβαρή πρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τυχόν παράταση θα σημαίνει παράταση της αγωνίας και της ανασφάλειας. «Μακάρι σύντομα να βρεθεί λύση και να βοηθηθεί η χώρα» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι το χρέος αποτελεί βραχνά και βάρος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είπε ακόμη ότι «Έχει τρωθεί η αξιοπιστία και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στη διαπραγμάτευση. Εμείς θέλουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Καλώς ή κακώς αυτοί είναι συνέταιροί μας και θέλουν να πετύχουμε».

Ερωτηθείς πως βλέπει πιθανή ανασυγκρότηση του σοσιαλισμού, ο κ. εμφανίστηκε θετικός αλλά υπό προϋποθέσεις. Όπως είπε «Μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του σοσιαλισμού αλλά υπό προϋποθέσεις. Πάνω σε μία πλατφόρμα προοδευτικών αλλαγών σε αξίες ι αρχές και να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα. Πάνω σε στέρεες βάσεις μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση» ευελπιστώντας να ανοίξει ο διάλογος .

Για το εάν έχει κάνει την αυτοκριτική του, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έκανα το πατριωτικό μου καθήκον. Σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας ανήκε. Εάν τότε η αξιωματική αντιπολίτευση είχε βάλει πλάτη θα είχαμε βγει από το . Το σύστημα δεν συνέβαλε ώστε να υπάρξουν συναινέσεις.

Πολλοί πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Εμείς κάναμε για να μειώσουμε το έλλειμμα σε αντίθεση με την κυβέρνηση Καραμανλή που δεν έκανε τίποτα. Στεναχωριέμαι για την συγκάλυψη της αλήθειας. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και να δούμε την αλήθεια. Δε θα πρέπει να κατηγορηθούμε εμείς για το έλλειμμα του κ. Καραμανλή. Πληρώνουμε ένα μικροκομματικό παιχνίδι».

Τέλος, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να ξεπεράσει τις στενές κομματικές γραμμές και να καταλήξει σε ένα έντιμο συμβιβασμό. «Έχουμε μπει σε αχαρτογράφητα νερά» είπε χαρακτηριστικά.

"Αλιεύοντας" την είδηση