Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαγνησία για τον εναλλακτικό τουρισμό
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαγνησία για τον εναλλακτικό τουρισμό

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαγνησία για τον εναλλακτικό τουρισμό

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, το ανοιχτό διήμερο συνέδριο με θέμα: “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ευκαιρίες, Προκλήσεις,Συνεργασίες, Ανάπτυξη».

Πρόκειται για όλη τη μαγεία του Εναλλακτικού Τουρισμού που θα παρουσιαστεί στη Μαγνησία, με τη στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και για το λόγο αυτό υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου και στους Φορείς Πολιτισμού.

Όπως είναι σε όλους γνωστό , η Θεσσαλία ,συνολικά, αποτελεί έναν μαγικό τόπο , έναν  απόλυτο προορισμό ,όπου μπορούν να αναπτυχθούν  όλες οι γνωστές εναλλακτικές μορφές τουρισμού  ,προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο και για δώδεκα μήνες το χρόνο, δίνοντας έτσι μια δυνατή ώθηση στην ανάπτυξη της περιφέρειας , στην παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους με τη δημιουργία μόνιμων θέσεων  εργασίας και κατά συνέπεια συμβολή στην  προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για τον λόγο αυτό, η  Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας ,το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct  Θεσσαλίας ,η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων , ο 2/βάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας , με τη στήριξη και  την αμέριστη  συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  , του Επιμελητήριου Μαγνησίας και της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου, διοργανώνουν ένα σημαντικό Διήμερο Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ή εμπλεκόμενοι με τον Εναλλακτικό Τουρισμό (Ξενοδόχοι, εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, Φορείς ,Συλλόγους, επιμελητήρια, συνεταιρισμούς, νέους επιχειρηματίες, μουσεία  κ.ά.) , να λάβουν μέρος ενεργά σε αυτό , είτε παρουσιάζοντας τις δράσεις τους ,είτε συμμετέχοντας στη διαμόρφωση πολιτικών για την επόμενη μέρα , μέσα από τις παρεμβάσεις τους στο Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι θα διοργανωθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου ειδικά εργαστήρια 1. για τη Δικτύωση  των Φορέων μεταξύ τους και τη δημιουργία Τουριστικών Πακέτων, 2. την κοινωνική επιχειρηματικότητα στον Εναλλακτικό Τουρισμό ,3. τις ευκαιρίες χρηματοδότησης  και ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα  και  4. τη δικτύωση των Ορειβατικών Συλλόγων Θεσσαλίας .

Επίσης, στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας Μέρας Βουνού την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  θα διοργανωθούν δράσεις στο βουνό ,σε συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη μαγεία του “Βουνού των Κενταύρων”.

16

580148_497525390284608_802625113_n1

 

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους -Δικτύωση

 Λόγω της έντονα αναπτυσσόμενης αγοράς στον χώρο του Εναλλακτικού Τουρισμού και των μεγάλων πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Θεσσαλία και ειδικότερα η χερσαία και η θαλάσσια Μαγνησία , οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους με τον εναλλακτικό τουρισμό, να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου ( Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφ. 6974-881944 κ. Σκριάπα και ηλεκτρονικά στο E-Mail : skriapask@gmail.com) .

Ιδιαίτερα δε, οι Tour Operators ,  οι επιχειρήσεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων από όλη τη Μαγνησία, τα καταλύματα και οι γυναικείοι συνεταιρισμοί , οι υπεύθυνοι μουσειακών χώρων και οι Πολιτιστικοί Φορείς ,θα πρέπει να λάβουν μέρος με stand στη μεγάλη αυτή συνάντηση  (Ξενοδοχείο Volos Palace) ,δεδομένου  ότι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα του Συνεδρίου αυτού , είναι η Δικτύωση και η γνωριμία των Φορέων  μεταξύ τους , με απώτερο στόχο τη δημιουργία πακέτων Εναλλακτικού Τουρισμού , που θα μπορούν να φέρουν ειδικό τουρισμό στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι βούληση των διοργανωτών του Συνεδρίου, είναι η δημιουργία ενός Διαδικτυακού Εργαλείου, όπου θα φιλοξενούνται όλες οι επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού της Μαγνησίας και στη συνέχεια και της Θεσσαλίας και παράλληλα η καθιέρωση του  Συνεδρίου ως ενός θεσμού για την περιοχή, με τη στήριξη των τοπικών Φορέων, έτσι ώστε το Συνέδριο αυτό  να γίνει θεσμός για τη χώρα και να συγκεντρώνει κάθε χρόνο ή ανά δύο χρόνια, τους εμπλεκόμενους με τον εναλλακτικό τουρισμό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βουνό , η θάλασσα , τα μοναδικά τοπικά προϊόντα , οι γεύσεις , η γαστρονομία ,τα βυζαντινά και τα αρχαιολογικά μνημεία , τα θεματικά μουσεία , τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου και οι μαγικές Σποράδες ,η ιστορία ,οι μύθοι , η λαογραφία ,είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορούν να εμπνεύσουν και να αποτελέσουν το μεγάλο κίνητρο για εναλλακτικό τουρισμό, Ελλήνων και ξένων, καθιστώντας το Πήλιο και τη Μαγνησία , αλλά και όλη τη Θεσσαλία, ως τον  απόλυτο προορισμό εναλλακτικών δραστηριοτήτων και αναψυχής, που μπορεί να φέρει τουρίστες για 12 μήνες το χρόνο, επιμηκύνοντας κατά πολύ την τουριστική περίοδο.

 

2

Δημιουργία Δικτύων για καλύτερα αποτελέσματα

Στις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου ,που θα εξελιχθεί στο Βόλο και στο Πήλιο , (αναλυτικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες)  το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν  δίκτυα συνεργαζόμενων Φορέων , δεδομένου  ότι η μετατροπή ενός τόπου σε τόπο προορισμού  εναλλακτικού τουρισμού, απαιτεί κεντρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό από την Πολιτεία (κεντρική και περιφερειακή) για την ανάδειξη  του προορισμού , τη συνεργασία πολλών επιχειρηματιών του χώρου για τη δημιουργία  ενός πολυποίκιλου και ποιοτικού Πακέτου εναλλακτικών δραστηριοτήτων και φυσικά τη μεθοδική και επαγγελματική προώθηση του τουριστικού Πακέτου Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων στην εγχώρια και κυρίως στη Διεθνή αγορά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο : Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού : Αρμόδιος Κων. Σκριάπας –Πρόεδρος Δικτύου ΤΗΛΕΦ. 6974-881944 , E-Mail: skriapask@gmail.com, SITE :  www.diktioelassonas.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση