Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οικονομικά ευεργετήματα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας από την κυβέρνηση
Οικονομικά ευεργετήματα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας από την κυβέρνηση

Οικονομικά ευεργετήματα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας από την κυβέρνηση

Να ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές  υποχρεώσεις και να δοθεί επιδότηση των τόκων και των δανείων ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας από τους υπουργούς  Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας,  Γιάννη Βρούτση .

Σε που απέστειλαν αναφέρεται: “Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Με την από 4 Νοεμβρίου μας σας είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιχειρήσεις μας.
Βουλευτές από το Νομό μας έχουν προωθήσει το σχετικό υπόμνημά της Ένωσης και τα αιτήματά μας μέσω
κοινοβουλευτικής ς στους αρμόδιου υπουργούς ζητώντας την επίλυση τους. Σήμερα δύο μόλις ημέρες πριν το τέλος του μηνός Νοεμβρίου βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Κάποιοι από τους ξενοδόχους έχουν πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή, σε αρκετές όμως περιπτώσεις έχουν εγκριθεί ποσά, τα οποία δεν συνάδουν με αποζημιώσεις για επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη Δευτέρα τις διάφορες υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, εάν θα υπάρξει μια πολύ μικρή ελπίδα επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων κατά την
εορταστική περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, τα ξενοδοχεία δεν θα έχουν δυνατότητα χρηματοδότησης της
επαναλειτουργίας τους.

Σας εξηγήσαμε ότι στην ουσία τα ξενοδοχεία είναι κλειστά.

Ζητήσαμε από εσάς ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να παγώσουν όλες οι οφειλές των επιχειρήσεων αυτών προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ξενοδόχοι, εφόσον επαναλαμβάνουμε στην ουσία τα ξενοδοχεία είναι κλειστά.

Αξιότιμοι κύριοι,

Υπάρχει τεράστια ανάγκη έστω και την τελευταία στιγμή να ανασταλλούν τουλάχιστον οι υποχρεώσεις του
Νοεμβρίου όσον αφορά στο ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ (ένας άδικος φόρος ο οποίος έχει γίνει αβάσταχτος όταν η κυβέρνηση Σύριζα επανέφερε την πληρωμή του συμπληρωματικού φόρου και όταν οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν λειτούργησαν παρά μόνον 2 μήνες κατά τη διάρκεια του χρόνου καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για ολόκληρο το χρόνο), τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δόσεις των διαφόρων ρυθμίσεων.

Παράλληλα, αναμένουμε την επιδότηση των τόκων, των δανείων κάτι το οποίο αν δεν επιτευχθεί θα επανέλθουμε σε ζοφερές καταστάσεις κόκκινων δανείων.

Ανάλογες επιστολές έχει στείλει, το ΞΕΕ, ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση πως
κάποιος μπορεί να πληρώσει υποχρεώσεις έχοντας μηδέν τζίρο. Έχοντας μηδέν εισπράξεις και καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν υπάρξει ούτε κατά διάνοια πληρωμές από γραφεία, με τα οποία είχαν συνεργαστεί στη μικρή καλοκαιρινή περίοδο. Δεν υπάρχει καμία λογική, να μην έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία με κρατική εντολή, δεδομένου ότι υπάρχει το , η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ των νομών κι φυσικά ο φόβος για τον κορωναϊό.
Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά με το αίτημά μας τα κλειστά ξενοδοχεία να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα, τα οποία έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή.

Σας ξαναστέλνουμε για άλλη μια φορά σήμα κινδύνου για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αν δεν “σωθούν” οι επιχειρήσεις όταν θα ανακάμψει ο Τουρισμός, δεν θα μπορεί η χώρα να εισπράξει , δεδομένου ότι ο τουρισμός θα είναι ο πρώτος και σημαντικότερος τομέας της οικονομίας, ο οποίος θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα στο ΑΕΠ της χώρας.”

 

Ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  στις ευεργετικές διατάξεις για την αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων

Αναφορά του Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη

 

Το αίτημα  της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας,  ώστε  επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα, τα οποία έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία λόγω της πανδημίας, προώθησε με του στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας,  ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του ότι τα μέλη της Ένωσης επισημαίνουν την ανάγκη αναστολής των οικονομικών τους υποχρεώσεων, αναφορικά  με τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δόσεις των διαφόρων ρυθμίσεων. Παρότι, πολλές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο εύστοχο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, δεν μπορούν να καλύψουν το ύψος των συνολικών υποχρεώσεων τους, καθότι, είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν.

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι αναμένουν νέα, εύχρηστα για τις επιχειρήσεις τους, με στόχο την επιδότηση των τόκων των δανείων τους, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων,  γεγονός που αφορά πολλές ατομικές επιχειρήσεις του κλάδου, κατηγορία στην οποία ανήκουν πολλά μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας.

Ανάλογες επισημάνσεις, τονίζεται στην αναφορά,  έχουν γίνει από το Ελλάδος (ΞΕΕ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του ξενοδοχειακού κλάδου για την οικονομική βιωσιμότητά του, καθότι  τα έσοδά τους βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει πως οι ξενοδόχοι ευελπιστώντας στην πιθανή επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους κατά την εορταστική περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεών τους, θα τους δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας τους.

«Η υγειονομική απειλή συνεχίζει να πλήττει τον τόπο μας, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομέ. Πλήττει, όμως, δριμύτατα και τον Τουριστικό Τομέα στο Νομό Μαγνησίας, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας . Ο ρόλος του είναι καθοριστικός και η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου θεωρείται επιβεβλημένη γι' αυτήν την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», τόνισε ο κ. Λιούπης στην αναφορά του,  ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση