Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Oι τυφλοί δεν είναι άτομα μειωμένων δυνατοτήτων, αλλά άτομα μειωμένων ευκαιριών»
«Oι τυφλοί δεν είναι άτομα μειωμένων δυνατοτήτων, αλλά άτομα μειωμένων ευκαιριών»

«Oι τυφλοί δεν είναι άτομα μειωμένων δυνατοτήτων, αλλά άτομα μειωμένων ευκαιριών»

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί»

Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» και ειδικότερα με τον πρόεδρό του  Λάμπρο Παρασκευά και τον ταμία  Σταμάτη Αλεξάνογλου είχε χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα,  που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Σωματείου και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης γι’  αυτά.

Κορυφαίο θέμα η προσβασιμότητα στους δρόμους, τα καταστήματα, τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτές τις ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Λιούπης,  συζητείται στη Βουλή και συστήνεται η Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία υπάγεται στον πρωθυπουργό και είναι κορυφαία στόχευση της Κυβέρνησης.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα Γραφεία Εξυπηρέτησης του κοινού, στις υπηρεσίες για τη βοήθεια των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και η επέκταση της δράσης του Δήμου για ελεύθερα πεζοδρόμια , με πλακίδια όδευσης τυφλών, κλάδεμα δέντρων,  αποτελούν προτάσεις του Σωματείου.

Η απαγόρευση της επαιτείας από ΑμεΑ, αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο,  πρέπει κατά τη γνώμη των Μαγνήτων Τυφλών,  να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε το προεδρείο ότι πρόσφατα ψηφίστηκαν διατάξεις,  όπου μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας από 100% στο 80% σε αυτούς που έχουν προβλήματα όρασης,  για την απαλλαγή τους από τα κυκλοφορίας και ταξινόμησης  για έως 1650 κυβικά.

Μειώθηκε ο ΦΠΑ από το 13% , στο 6% για όλα τα είδη που εξυπηρετούν τυφλούς, όπως μπαστούνια, γραφομηχανές, εκτυπωτές Braille, πρόγραμμα για Η/Υ, προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, ρολόγια χειρός Braille.

Δόθηκαν κίνητρα για  την εργασία. Αποφασίστηκε η κατά 90% για νέες θέσεις εργασίας τους και επιδότηση κατά 90% κόστους για την τροποποίηση του εργασιακού χώρου. Προωθείται η επιτάχυνση των εκκρεμών προσλήψεων των ΑμεΑ στο δημόσιο.

Ξεκίνησε ήδη 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα διάθεσης προσωπικού βοηθού σε 3.000 ΑμεΑ για την καθημερινή και επαγγελματική τους ζωή, την ανεξάρτητη διαβίωση και την αποφυγή ιδρυματοποίησης.

Θερμά συγχαρητήρια στους Μάγνητες Τυφλούς για τον καταπληκτικό πολυχώρο τους, με εκθετήριο ειδικών προϊόντων, βοηθημάτων και εποπτικών μέσων διδασκαλίας.

Με δανειστική βιβλιοθήκη βιβλίων  Braille, ομιλούντων βιβλίων, αίθουσα εξειδικευμένης διδασκαλίας, μουσικό εργαστήριο, εργαστήριο πηλού και τυπογραφείο γραφής Braille.

Θερμά συγχαρητήρια στην «ψυχή» του Σωματείου  Λάμπρο Παρασκευά και το Διοικητικό Συμβούλιο. Υπόσχομαι να συνεργαστούμε στενά,  ώστε να μειωθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση