Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας παρουσιάζουν το ημερολόγιό τους
Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας παρουσιάζουν το ημερολόγιό τους

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας παρουσιάζουν το ημερολόγιό τους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, παρουσιάζει και φέτος το θεματικό του ημερολόγιο για το 2019, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ. μ. στο Δημοτικό του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

 

Το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου, με τίτλο «Από τον κάμπο στο Πήλιο…», εκδόθηκε με τη χορηγία του Δήμου Βόλου είναι αφιερωμένο στην ανά τους αιώνες μετακίνηση Σοφαδιτών στη Μαγνησία.

Ιχνηλατώντας παράλληλα την ιστορική πορεία της περιοχής των Σοφάδων και του Βόλου, η εκδοτική προσπάθεια του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας αναδεικνύει τις αιτίες που προκάλεσαν τη μετανάστευση από την ευρύτερη περιοχή του σημερινού Δήμου Σοφάδων προς την περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Βόλου, ιδίως από την Τουρκοκρατία ως σήμερα.

Το ημερολόγιο θα παρουσιάσουν, με παράλληλη προβολή εικόνας, η συγγραφέας της μελέτης και πρόεδρος του Συλλόγου, φιλόλογος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, και η τ. προϊσταμένη Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φιλόλογος Έβη Σταφυλά, που μαζί με την πρόεδρο είχε την επιμέλεια της έκδοσης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Σοφάδων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γιαννέλου και η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα, με χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τη θεματική σύνδεση με το μουσικό πρόγραμμα των δύο χορωδιών θα κάνει η Αμαλία Γκιζά, διαβάζοντας αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Βασίλη Μητσάκη «Τα παιδιά της κατακόμβης».

Συντονίστρια του προγράμματος η  Ροσσάνα Πώποτα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση