Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Το ζήτημα των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της αλληλογραφίας , των επιδομάτων ευπαθών ομάδων και των συνταξιούχων της Μαγνησίας,  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Λιούπη με τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Αθανάσιο Στάβερη.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου συνολικά για 1.968 εργαζομένους. Ειδικότερα, στον Βόλο από τους 21 διανομείς έχουν παραμείνει 8 και από τους 4 ταξινομητές, μόνο ένας.

Στην Ν. Αγχίαλο από τους 3 υπαλλήλους, οι 2 συνταξιοδοτήθηκαν.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε εκτενώς στην που υφίστανται οι πολίτες της Μαγνησίας και επιπλέον στις καθυστερήσεις που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα που λαμβάνουν επιδόματα και  συντάξεις μέσω των ΕΛΤΑ.

Ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη, ότι διανύουμε μία μεταβατική περίοδο και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δούμε τα πρώτα δείγματα ομαλοποίησης της κατάστασης σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Η ουσία της μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται στα ΕΛΤΑ στηρίζεται στην ψηφιοποίηση, τον εξορθολογισμό και την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού. Οι αλλαγές που έχουν επιβαρύνει το χρόνο παραδόσεων εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης και ψηφιακής μεταρρύθμισης των ΕΛΤΑ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να καταστούν ανταγωνιστικές έναντι των ιδιωτικών εταιριών του κλάδου. Η τεράστια προσπάθεια για την ψηφιοποίηση του συστήματος θα επιφέρει του κόστους και αύξηση της αποτελεσματικότητας, με δραστική του χρόνου παραδόσεων.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε, ότι για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών όλων των ευπαθών ομάδων. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξία που έχει και η πρόσφατη συνεργασία των ΕΛΤΑ με την Amazon, από την οποία τα ΕΛΤΑ θα επωφεληθούν σημαντικά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Μάλιστα, ο κ. Στάβερης επεσήμανε ότι, στο πλαίσιο ολικής ανασυγκρότησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων σχεδιάζεται η σε πολλά σημεία της επαρχίας, να γίνεται σε θυρίδες των ΕΛΤΑ για να διευκολύνεται και να επιταχύνεται η διαδικασία. Τέλος, οι καινούργιοι ταχυδρομικοί κώδικες που πρόκειται να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν σε όλη την επικράτεια, θα καταστήσουν περισσότερο αποτελεσματική και ταχεία τη διαδικασία των παραδόσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον κ. Στάβερη και τόνισε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ώστε να ομαλοποιηθεί το συντομότερο η κατάσταση στο Νομό Μαγνησίας.  Επεσήμανε δε, πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της Μαγνησίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

  • Διαδοχικοί μικροσεισμοί Ν/Δ του Βόλου #ασθενείςσεισμικέςδονήσεις - https://t.co/Aj4sT135Yi -

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση