Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ογδόντα έλεγχοι σε καταστήματα από την ΠΕΜΣ
Ογδόντα  έλεγχοι  σε καταστήματα από την ΠΕΜΣ

Ογδόντα έλεγχοι σε καταστήματα από την ΠΕΜΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τη Δ/νση Ανάπτυξης και τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, οι έλεγχοι σε υπεραγορές (SUPER MARKETS), φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, επιχειρήσεις παρασκευής προχείρου γεύματος – μαζικής εστίασης με take awaydelivery και λοιπές δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ς διασποράς του κορωναϊού.

Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην τήρηση του άρθρου εικοστού πρώτου της από 20 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από αυτό της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι πρώτες ενδείξεις από τους ελέγχους σε υπεραγορές (SUPER MARKETS), καταδεικνύουν ότι υπάρχει επάρκεια τροφίμων και όσον αφορά στα αντισηπτικά υπάρχουν αποθέματα σε νέες συσκευασίες με νέους κωδικούς προϊόντων. Έλλειψη παρατηρείται σε προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης, σαπούνια και μαγιά αρτοποιίας.

Κατά την είσοδο των πελατών τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θα αφορούν όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και από τους υπαλλήλους αξιολογούνται ήδη παραστατικά αγοράς των αγαθών πριν από την καθοριστική της 1ης Φεβρουαρίου 2020. Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης όλα τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από την σχετική και που κυμαίνονται από χίλια (1.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, αν με τη βαρύτητα της παράβασης.

Ογδόντα (80) έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 10-04-2020 και αφορούν σε περιοχές του Δήμου Βόλου ( Βόλος, Ν. Ιωνία, ) και του Δήμου Αλμυρού.

Από τους προαναφερόμενους ελέγχους διαπιστώθηκε ανταπόκριση και των υπευθύνων των επιχειρήσεων και του προσωπικού () .

Οι υπηρεσίες συνεχίζουν τους ενδελεχείς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής ευθύνης τους.

Σε δηλώσεις της η Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε: «Οι έλεγχοι από κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής μας Ενότητας συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση, για την τήρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτών εκδιδομένων Υπουργικών Αποφάσεων. Αφορούν στην πάταξη της αισχροκέρδειας, στην επάρκεια και στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη και την ασφάλεια του καταναλωτή. Καμία ανοχή, οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση