Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν στον «Μόζα»
Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν  στον «Μόζα»

Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν στον «Μόζα»

Ογδόντα δύο πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, παραμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Μόζας», στο 4ο χλμ.Βόλου-Λάρισας, καθώς πάνω από 100 αναχώρησαν σταδιακά για την Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες.

Υπεύθυνη για τη και για την ικανοποίηση των αναγκών τους είναι η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στην οποία συνδράμει η Αστυνομία, ενώ στο έργο τους βοηθούν της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Εν το μεταξύ, σήμερα επισκέφθηκε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνοδεία του Προέδρου και του Γραμματέα του Δ.Σ, τον χώρο φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ.

Εκεί μίλησαν με τους πρόσφυγες και τους ενημέρωσαν για το νομικό τους καθεστώς και τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες που διαπίστωσε στο συγκεκριμένο χώρο πραγματικά είναι πολύ καλές. Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται είναι νεαρής κυρίως ηλικίας. Στον χώρο φιλοξενούνται επίσης 39 ανήλικοι. Ο Δικηγορικός θα εκδώσει αναλυτική με τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της επίσκεψης. Οι ζωγραφιές της ανάρτησης είναι των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο και τις πραγματοποίησαν, όση ώρα μιλούσαν με τους γονείς τους, με μπογιές που τους δώρισε η ένωση γυναικών.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες οι αντίστοιχες ζωγραφιές των ίδιων παιδιών, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου, ήταν τανκς και στρατιώτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση