Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν στον «Μόζα»
Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν  στον «Μόζα»

Ογδόντα δύο πρόσφυγες έμειναν στον «Μόζα»

Ογδόντ δύο πρόσφυγες πό τη Συρία, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, παραμένουν στο φιλοξενίας προσφύγων «», στο 4ο χλμ.Βόλου-Λάρισας, καθώς πάνω από αναχώρησαν σταδιακά για την Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες.

Υπεύθυνη για τη και για την ικανο των αναγκών τους είναι η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στην οποία συνδράμει η Αστυνομία, ενώ στο έργο τους βοηθούν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Εν το μεταξύ, σήμερα επισκέφθηκε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνοδεία του Προέδρου και του ραμματέα του Δ.Σ, τον χώρο φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ.

Εκεί μίλησαν με τους πρόσφυγες και τους ενημέρωσαν για το νομικό τους καθεστώς και τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες που διαπίστωσε στο συγκεκριμένο χώρο πραγματικά είναι πολύ καλές. Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται είναι νεαρής κυρίως ηλικίας. Στον χώρο φιλοξενούνται επίσης 39 ανήλικοι. Ο θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση με τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της επίσκεψης. Οι ζωγραφιές της ανάρτησης είναι των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο και τις πραγματοποίησαν, όση μιλούσαν με τους γονείς τους, με μπογιές που τους δώρισε η ένωση γυναικών.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες οι αντίστοιχες ζωγραφιές των ίδιων παιδιών, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου, ήταν τανκς και στρατιώτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση